Nihče me ne vpraša, če sem srečen

Ko sem delal pri eni od prejšnjih služb sem imel ogrooomno težnjo po izobrazbi, ampak to je bilo stališče moje čiste zavesti, podzavest, pa je hotela, da sem nekako izobražen (ker smo pač mladi dandanes postavljeni v ta kalup, da izobrazba nekaj pomeni – kar pa veš da ni nujno, je pa ogromno, saj starejšim generacijam ponavadi dokazujemo da smo nekaj vredni), no in pri tem se še zgodi to, da ko se ne sprejemamo, zgrešimo pot in gremo študirat čisto nekaj takega kar našemu karakterju ni pisano na kožo. Tak študij pa se ponavadi zelo mučimo.

No in ko sem prišel do tega, kako se sprejemat, kaj je sprejemanje in kaj je moj pogled na svet, se je vse spremenilo. Tisto da sem verjel da ne potrebuješ diplome, da uspeš, se je čisto realiziralo. Čeprav je pa res DA NE VEM, s čem in kako uspet, se sedaj s temi mislimi ne ukvarjam več … skratka … vsi me sprašujejo, kje si, kaj delaš, kako ti gre, kaj si po poklicu … ampak dandanes, nikogar ne zanima … če sem SREČEN. Ljudje študirajo, ker mislijo bodo srečni, ljudje delajo, ker mislijo da jih bo denar osrečil, ljudje se dokazujejo, ker mislijo da bodo srečni. Praktično pa to sploh ni dolgoročna sreča … to je naš svet, ukalupljen v laži. Kar pa sedaj ne pomeni, da ljudje ne študirajo ker so se tako sami odločili ali pa ker s tem tudi ne bi zmogli biti srečni. Verjetno bodo takšni ljudje, ki študirajo iz lastne, pristne želje uspeli in jim bo v življenju poplačano. Lahko pa je tudi verjetno da ne bodo uspeli, saj so šli v šolanje z napačnimi željami. V tem primeru bodo imeli na koncu študija v roki ničvreden papir. Konec koncev takšno vero imet, ni slabo! Slabo je če imaš takšno vero zato, da se dokazuješ pred drugimi, pa ni važno ali so to starši, sorodniki, ali pa samo kolegice. Dandanes pomeni imeti denar eno, drugo pa je, da se še ob tem ljudje znajo sprejemat! Ne dokazovat … in ja, ta pot, po kateri nas pač starši in družba nauči hoditi, ta pot je KONKRETNO močan kalup, iz katerega stopijo nezadovoljni, redki, ki vejo da niso na pravi poti, in pa določeni sprejemajoči …

Sploh pa če jaz, ki nimam tako močne psihe, kljub vsemu kar vem, in kar si jo gradim, ti lahko napišem, da včasih mi je težko ko kdo kaj takega omeni, da ne študiram in ne znam enostavno bit dovolj trden in imet dovolj prepričljiv odgovor kot sem ga tebi napisal, sploh če je to direkten stik z osebo … takrat se vidi, kako močno psiho ima kdo … in ja, srečal sem ogromno ljudi, ki imajo zelo močno psiho in se tudi požvižgajo na diplome … in ja poznam ljudi, ki z diplomo v roki hodijo po nasvete ljudem brez diplome.

Iz pogovora s prijateljico. Se mi je zdelo zanimivo da nekje zabeležim. Evo ti internet!

  • Facebook
  • Twitter
  • Ping
  • Google Gmail
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Share/Bookmark

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !