Facebook kriv za ločitve

Več si lahko preberete tukaj. Tudi za mlade pare je to nevarno, če kar vsepovprek dajejo gor kogarkoli so poznali ali pa na novo spoznali. Prav zagotovo, pa mi gre na živce to, da imamo v naši družbi vsepreveč prepotentnežev, ki mislijo da lahko ujamejo vsako bejbo – vezano ali nevezano -, in preveč bejb, ki so naivne in nasedejo; in takšne ki to delajo iz nagona …

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica Matija Šega

  Facebook verjetno ni kriv. V zvezi je verjetno že moralo škripat, to je bila le pika na i. Pri nekomu Facebook, pri drugem nogomet ob vikendih, pri tretjem alkohol itd. Če škriplje, je potreben le še razlog…

 2. sličica Špelca

  Ja, facebook ni kriv. Odgovorni sta obe polovici para, zapis na facebooku je pa povod ….

  Se pa lahko še tako pogleda: Na FB lahko ženska (ali moški) odkrije, da je tisti, ki jo (ga) osvaja, v resnici zaseden … :)

  Kaj pa potem naredi, je pa seveda njena (njegova) odločitev :D

 3. sličica Žogca

  Mene je tudi to vrglo, sem se potem malo lotila raziskovanja in lahko rečem samo – tu mač!

 4. sličica JazTud

  Dejstvo je, da je FB pripomogel k marsikateri razvezi, priložnost pač dela tatu.
  Tudi jaz sem se znašel v podobni situaciji. Iz čiste fore sem se dogovoril za kavo, ker je pa preskočila iskrica, pa seveda ni ostalo samo pri kavi, ampak se je tako zapletlo, da ni veliko manjkalo, pa bi zaradi tega razpadla dva zakona.
  Koliko je pa primerov, ki se ne rešijo, kot se je moj?!!

 5. sličica Žogca

  V tem je stvar, da se stvari začenjajo kakor nedolžno. Če bi že v štartu morali pristopiti nekomu v živo in dati jasno vedeti, da …

  To je mogoče podobno zapravljanju in karticam. če bi morali iz denarnice vleči gotovino, bi imeli občutek, kaj natančno delamo, tako pa se samo trga s kartice. Ampak enkrat pride račun.

 6. sličica mark

  Najbrž smo za svoje početje odgovorni kar sami, na kakšen način iztirimo sploh ni važno, drži pa to, da je pot preko medmrežja najlažja in najhitrejša tudi. Ampak nihče nas pa ne more izvleči izza zaslona, če sami nismo zato…

 7. sličica Snowblind

  Jz sm pa svojo punco spoznal na facebooku. Skupej sva že dobro leto. Ljubim jo najbolj na svetu. Evo mal pozitivizma :smile:

 8. sličica Skip

  Ljudje smo dokazano večinsko poligamni (serijsko ali vzporedno). Vendar smo prej imeli precej praktičnih omejitev glede takšnega življenjskega sloga. Sedaj pa imamo internet, imamo mobilne telefone, s čimer smo lahko vedno zasebni, in sedaj končno lahko naša prava narava pride na plano in hkrati ohranjamo veliko mero zasebnosti.

 9. sličica Žogca

  Skip, jaz osebno nimam nič proti poligamnosti, ampak želim, da se mi to takoj pove. Hočem vedeti takoj, da se lahko odločim, ali želim pri tem sodelovati ali ne. Stvar je v tem, da se obljublja večna zvestoba, zagovarja pa poligamija. To dvoje ne gre skupaj.

 10. sličica nish

  Vsak izgovor je dober, ko gre vse v franže.
  In naivnost ni domena žensk.
  /obstajajo trape in trapci.)

 11. sličica peter

  Večja ko je ponudba boljše je.Lažje si izbereš ljubezen ki ti je všeč.Ne da si tom kjer moraš bit iz kakršneg koli rozloga .

 12. sličica Špelca

  Snowblind, lepo! :D
  Ja, FB ima pluse in minuse. In dokler plusi prevladajo, je super ….

 13. sličica buba švabe

  @Snowblind: Sva že dva. S tem, da je v mojem primeru že skoraj dve leti. :)

 14. sličica alenkas

  ja facebook je v bistvu f-book.dokazano.
  prijatelj je imel od začetka, kar je na f booku 50 partneric. …in potem se mi zdi čudno zakaj ni še več okuženih z aidsom…

 15. sličica Borut

  Kaj je FACEBOOK?

 16. sličica Dajana

  Se strinjam s tem. Doživela sem na lastni koži. :( Pa vendar za to ni “kriv” Facebook ali internet!!! Ljudje pač živimo v dobi take tehnologije, kjer se lahko vsakodnevno srečujemo s petdeset anonimnimi ljudmi, s katerimi lahko po internetu počnemo vse živo… se pogovarjamo vse živo… Kako pa naj jaz vem, “kdo” je na drugi strani, dokler tega človeka ne vidim? Človek lahko po internetu naflanca in se zlaže kar pač hoče!

  Če moški zapusti žensko zaradi druge ženske, ki ji je nekaj naflancal o sebi na Facebooku – potem se moraš že vprašati, s kakšnim človekom si bil skupaj!

 17. sličica NoMercy

  spet eno sranje za dvigovanje popularnosti FB_ja:
  tukaj najde vsak kar išče,
  ko jo najde jo nabriše
  na vogalu naše hiše (aka: FB)
  :)

 18. sličica Tadej

  FB lahko gledate s pozitivne ali negativne smeri. Pomoje prej bolj negativne.

  FB in telefonov včasih ni bilo, zato tudi mislim da do “instant ločitev” ni moglo priti. Ena ugotovitev, ki sem jo slišal glede FB in telefonov nazadnje je bila, da včasih, če je nekdo o nekom nekaj zvedel, in preden je prišel do telefona oz. do njega, da mu je to povedal, so se zadeve že malce ohladile. To je z dobo FBka odpadlo, ker imaš možnost se z nekom pogovorit/skregat kjerkoli in kadarkoli.

  FB je tudi kriv po večini (prej MSN), da so dandanes igrišča in šolski parki prazni, ko vem, da se nas je, začasa mojih 10-14 let, pa še zdaj občasno, zbiralo po več deset otrok. Tudi problem, da se nas v vasi s 3000 ljudmi, komaj 10 mladih zbere enkrat na teden za eno pošteno igro odbojke, mi nekako deluje kot “se družim na FB”.

  In kje zaboga so najstnice??

  Pa da še navedem eno pozitivno stvar. Verjetno boste na FB srečali ljudi, katere že dolgo niste videli in lahko z njimi zopet vzpostavite stik :)

  Buba, Snowblind, to moram poskusit, hehe … Glede na dobo, zgleda zanesljivo :D

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !