V Sloveniji vse izgublja pomen

Zdaj boste vprašali, zakaj sem tako ostrogled na svojo državo in zakaj izpostavljam zmeraj nek stereotip, čeprav zna biti življenje pravzaprav lepo? Naj vam povem. Zato ker se to dogaja, in vedno bolj se bo. No vsaj do 25.12.2012, ali tam nekje … Rad bi izpostavil nekaj primerov, na kar me moja koleričnost vedno opozarja.

V Sloveniji se mladim gre za to, kako izpadejo pred drugimi v družbi. Če nimaš punce (pa čeprav je to wannabe fuck frendica, ampak še vedno tvoja punca), nisi IN. Če ne piješ, nisi IN. Če nimaš dobrega porihtanga avta, z malo konji, ki se bol dere kot gre, nisi IN. Jebiga, to je Slovenska mladina danes. Kar me moti ni to, da se to ne sme dogajat. To vse konec koncev je vpliv MTVja, amerike. Moti me to, da prihajajo k meni ljudje, krasna dekleta, ki mi pravijo, kako jih je njihov moški zapustil, ker se je ali ustrašil otroka (ker je bil prepotentn, ne impotentn)… zapustijo dekle samo z otrokom po 10 letih skupnega življenja v lastni hiši, se zapit in si dobit drugo (to morš bit pravo tele) … plačevat DNK rezultate, ter laufat po sodiščih zaradi otroka, ki sploh ne ve če je njegov, ker ga je fukno v pečico, ko je klical jelene …

Hudo mi je ko vidim par, držati se za roke, pa vem da to ni ljubezen … ko vidim pol diskoteke pijanih ljudi, kako se “zabavajo” (ja vem da se da tako zabavat), čeprav so omejeni in ne vidijo zabave zunaj svojih mej, boljših, večjih ekstaz … ko vidim drogeraše na elektronski muzki, pa sploh ne vedo da obstaja še kakšna močnejša, boljša glasba, pri kateri ne bi potrebovali drog … ko vidim punčke oblečene rejversko, pa ne vedo, da je to moda devetdesetih, … ko slišim venomer eno in isto muzko po “diskotekah”, saj jim že zmanjkuje idej, nočejo pa videt, kaj jim ponuja svet (gre se v bistvu samo za zaslužek) … ko vidim da danes ni več ljudi, ki bi delali muzko iz ljubezni do muzke, temveč izrecno za zaslužek (mmmmm, Saša Lendero, ok ne rečem, preživljat se je treba) … ko vidim kako si ljudje kupujejo _vstavi poljuben hw_ pa ha sploh ne izkoristijo, samo da imajo najboljše, … ko vidim, kako si ljudje omišljajo zase preveliko finančno bremenitev, samo zaradi kupa plastike … ko vidim napise “ljubim te”, “love you”, “ja te volim”, ki so samo še ena kredibilnost za v družbo več in nimajo popolnoma nič več svojega originalnega pomena!

No mogoče pa je boljše hodit ven, se ga zapijat vsak vikend, da ti življenje postane rutina, se skupaj s tem pofukano dolgočasit in umret od ničesa, od prazne duše? Mogoče je boljše, saj ti življenje ne pusti razmišljat tako daleč, kot sem razmišljal zgoraj …

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica Pris

  Preveč se obremenjuješ z vrsto ljudi, ki ji ne pripadaš. Sicer se strinjam z večino napisanega, ampak zaradi tega sploh nisem slabe volje. Moraliziranje je brezpredmetno, javkanje nad okolico in nezamenljivo danostjo časa in prostora pa še bolj. Z malo sreče in pameti boš naletel na ljudi in kotičke, ki ti bodo blizu, in potem sploh ne boš več razmišljal o stranpoteh “večine”.

 2. sličica Tadej

  Problem je ker se preveč oziram na te ljudi. To odpravljam, kar se da. Svoj kotiček pa sem že tudi našel. Ampak včasih izbruhnejo vse te misli :(

 3. sličica fittipaldi

  Slab dan?

  Saj je pravzaprav povsod enako. Tukaj okoli je mladina zelo podobna naši, a jih še rešuje raznolikost, da se najde prostor za vsako nišo in temu primerno tudi kakšno alternativno zamisel. Pri liberalizaciji šolstva in razpuščenosti vzgoje so hedonistične težnje v življenju edina logična posledica. In tudi na kakšen večji pok za streznitev ni upati. In sploh, zakaj bi? Svet je dovolj velik in somišljenikov je dovolj. S tem postanejo še bolj dragoceni, ko pa vrednota besede prijatelj dandanes pada hitreje kakor delnice.

 4. sličica Tadej

  fittipaldi, lepo napisano. Samo problem je verjetno v meni, ker vsem želim dobro in ne znam spregledat tega. ne morem pa če bi hotel. ljudje očitno so res omejeni in nočejo videt kar jim nudi življenje. sej, morm se malce k sebi spravit … ;)

 5. sličica Jay

  a boy who always wanted to change peoples lifes to good but the “good” never changed his life?

 6. sličica Tadej

  Jay, nekako tako ja :( ne morem spremenit sveta, zato ker bi mogel prvo spremenit vsakega posameznika. Ljudje pa tega niso pripravljeni naredit oz. je to za nas oz. za veliko večino pretežko, nekateri pa si sploh ne predstavljajo kako.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !