Slovenci slabo predvidevamo

Naj naredim povzetek z vsem zelo znanimi temami o slovenskih voznikih. Od napačne uporabe meglenk, do ljudi ki si narobe razlagajo pojem prehitevalni pas in ne na koncu, vse to vodi do živčnosti in nestrpnosti do drugih voznikov.

Rad bi vam opisal svoje opažanje. In sicer, ko se enkrat ali dvakrat na mesec voziš po avtocesti seveda teh vseh napak ni moč videt. Ampak je zgodba popolnoma drugačna, če si na avtocesti vsak dan. Res da sem zelo strpen pri vožnji, ampak je tudi res da sem vendarle malce balkanske krvi.

Pa gremo še skozi nekaj primerov za začetek s te teme. Ponavadi imam neverjetno srečo, da se na avtocesto vključujem za kakšnim tovornjakarjem žensko, dedekom ali že nastalo kolono zaradi ne vem kakšnega degena na čelu. Verjetno ljudem ni najbolj jasno da se na avtocesto ne moreš vlkjučit s 40km/h. Res da je hitrost nevarna, ampak za božjo voljo draga mlada mamica, pospešavalni pas ni neskončen, in da se vključiš na avtocesto potrebuješ konkretno hitrost, ker bodo prej ko slej vsi v špeglu v tvojo RITI! Najboljše finte so seveda te, ko že omenjena mamica pripelja končno na desni pas avtoceste in še vedno nima dovolj hitrosti, za njo pa že nastaja kolona vozil, ki se vključujejo na avtocesto; vključevanje na prehitevalni pas je v tem primeru riskantno, kajti vsi nimamo poršejev in prej ko slej se ti zna kak ce/lj/mb/kk (še obstaja kaj?) zakantat v RIT! No vsaj tistim avtom, ki riti še imajo … neumesna …

Nadalje, kolona za mamico počaka uvidevno da vsi audiji sšibajo mimo po prehitevalnem, nakar se začne priključevat na prehitevalnega, saj imajo mlade mamice in njene 90 kilometrske hitrosti verjetno poln kupe … A glej ga zlomka … ko se cela kolona preseli nazaj na desni vozni pas, se začne iti Hamiltona, naša mlada mamica. S svojim enoprostorcem šiba mimo vseh avtov, ki so jo pred kratkim prehiteli, s tem da sem jo tudi jaz spremljal, lep čas na desnem pasu, medtem ko je ona vozila, na prehitevalnem, kot da je vozni. Pathetic, vema ja … Aja sem omenil da je bila ta mlada mamica, v resnici deda 80+ ?

Predvidevanje … hmm … bi rekel da slovenci zelo slabo predvidevajo (sem slovenec, ampak predvidevam in sklepam nadpovprečno dobro), saj je za to potrebna določeno delo z možgani (matematično sklepanje), ki ga pa slovenci očitno ne potrebujejo, ali pa ne znamo uporabljat (prej to). Tako mi ni jasno zakaj zaboga ljudje v dežju vozijo z meglenkami. Ok, ni res, lažem, jasno mi je zakaj. Povedal vam bom (to kar že celo življenje delam namesto drugih – razmišljam), samo za to da ne boste rabli misliti. Ker ko dežuje in je zunaj vse mokro, vsa okolica in narava, oddaja manj barv, manj odsevov, zato ne vidimo tako dobro, še posebej ponoči, ko je tema. In zato jaz celi razpižen pridem domov po šihtu, ker valda vsi vozijo z meglenkami, tu pa tam pa se še najdejo moroni, ki očitno zelo slabo vidijo in vklopijo po možnosti še dolge luči (saj pomoje ne vedo niti kakšne barve je znak za dolgo luč na armaturki, sam da njihov audi leti).

Naslednje stvar, ki vključuje oz. ženske raje izključujejo predvidevanje, je manevriranje na parkirnem prostoru. Verjetno ni potrebno posebej omenjat da ženske (ne vse, za primer -> moja mami), porabijo pol kesla na parkirnem placu. Kak primer si predstavljajte sami …

Ok, zmanjkalo idej … hmm … pa toliko sem jih imel … pride še drugi del … hef fan …

  • Facebook
  • Twitter
  • Ping
  • Google Gmail
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Share/Bookmark

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !