Poteza Blogosa, ki sem jo čakal

Ko je Pi.Roman objavil podatke o novi verziji Wordpressa, sem vedel da bo (če že ni) SiOL zagrabil to s celo šapo. Vedel sem da zna trajat, saj traja vsaka na programiranju temelječa stvar. In včeraj zvečer, ko si niti najmanj nisem mislil, da SiOL pripravlja kaj res tako velikega, naletim na stran z obvestilom o posodabljanju.

In danes zjutraj me čaka lepo presenečenje. Popolnoma druga oblika uporabniškega vmesnika v nadzorni plošči. Enostavna, web2.0 izgled. Poteza na katero sem čakal že nekaj časa.

In vsaka čast SiOLovim programerjem. Kdo si ne želi svežega videza svojega bloga? Zdi se mi da se sam raje vračam na stran, prav tako pa me moji bralci pogosteje obiskujejo; skupaj z novimi (oz. me bodo). In to posledično rezultira v pogostejšemu objavljanju in večjemu obisku. SiOLov Blogos, je že zdaj ena najboljših spletnih strani, ki ponujajo brezplačen blog, kar dokazuje tudi k vse večjemu številu prehajanj iz drugih slovenskih blog hosting strani. In sedaj z novo verzijo, ki jim jo je praktično uspelo nadgradit čez noč, so še boljši. In ko misliš, da se ne morejo dokazat z ničemer novim, ti vrnejo s tolikšno mero, da je ne moreš prebavit.

Všeč so mi predvsem poenostavljeni meniji v nadzorni plošči. Nov je tudi predogled tem, saj končno ni potrebno vsako posebej izbrat in si jo ogledat na prvi strani. Vesel bi bil, če bi dodali še téle. Dobrodošli so tudi avatarji za komentatorje, saj ti le ti pomagajo enostavno ločit registrirane uporabnike od naključnih uletačev. Vse polno je dodane AJAX tehnologije, če lahko temu tako rečem. Skratka, mislim da se bo ta svežina obdržala kar nekaj časa; no vsaj do prihoda Wordpress 3.0.
wp

P.S. nisem našel možnosti nalaganja slik.

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica M&M

  js sem našla kje se slike dodajajo, ampak je blo prej bl simpl :(

 2. sličica believe

  Hja, moj osebni blog je na Wordpress.com, tako da mi verzija 2.6.1 že dolgo ni tuja. Drugače sem si pa pogledala novosti na Blogosu in mi je všeč, da so dodali toliko novih tem.

 3. sličica M&M

  če sem te prav razumela…imaš možnost določit avatar uletelim komentatorjem…

 4. sličica čebelca

  slikce… tm zgori na tisti zvezdici al kaj je to dodaj multimedijo :)

 5. sličica Tadej

  M&M, res je :) nekje v nadzorni :P

 6. sličica M&M

  jep, tam nekje :)

 7. sličica Zvita T.v.

  Jap, ampak kolikor sem jst probvala ne dela :)

 8. sličica Tadej

  Tanja, počasi ;) porodni krči :D

 9. sličica Zvita T.v.

  Jaja, sej počas se daleč pride :D

 10. sličica snow

  men je všeč,….zaenkrat

 11. sličica Luka

  Počasi pa se vedno kaj novega naučiš :>

 12. sličica AzzQim

  Eh, Siol je počasen. Jezdeci adrenalina uživamo na 2.6.1 :P

 13. sličica Tadej

  AzzQim, haha :D nalož si 3.0 >: ))

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !