Kako si dekleta dandanes izbirajo fante

Kot veste je dandanes nuja da imaš partnerja, neglede če si fant ali punca. S tem daš sebi neko vrednost v družbi. Prav tako pa se družba drugače obnaša do tebe. A stvari se malce zapletejo, ko si nekateri na silo poskušajo dobiti partnerja. Da je to vse skupaj en wannabe status na račun kredibilnosti v družbi ne rabim omenjat, kajne? Ljubezen? Kaj je že to?

Primer, ki mi ga je opisala dobra prijateljica prejšnji teden, mi je dal prav mislit. Bila sva na pijači, spontan pogovor pa nanese na njene sošolke, ki so, mimogrede, sveže pečene maturantke. Te punce si izbirajo fante tako, da stopijo do njega, če ji je že všeč, in ga vprašajo, pazi to, prvo vprašanje, če je samski, in takoj za tem, kakšen avto vozi. Ok, res ne razumem več družbe. Mar se pari ne spoznavajo zato, ker so si všeč in da je po možnosti prisotna kemija. Mar ga ne bo vlekla meni ampak avtu auspuh? Je še vse kar danes poslušam en goli wannabe, samo za to da ti zraste dick pred ostalo družbo, ker je fajn gledat kako so vsi okoli tebe zavistni in si ti polniš ego? Po pravici povedano o seksu se sploh ne upam pogovarjat v družbi.

Pogovor z eno drugo zelo simpatično deklico (brez mozga :roll: ). Seveda je še bila mlada, a kaj naj te žrtve družbe druga, kot podležejo vsemu temu wannabe shitu? Ne vem koliko je prav tako dejanje, ne morem sodit, nisem bog. Prav je da se zabavaš, da se čimprej daš dol in si čimprej najdeš fanta. Ampak ta način je zgledal zelo patetičen. Opisala mi je, kako je dobila prvega fanta. Najprej seveda dobijo najstnice telefone in stike preko SMSov. In ene noči je dobila od nekega fant, s katerim sta se videla samo enkrat, SMS, v katerem jo on sprašuje ali bi bila njegova punca. Seveda je ona na to takoj pristala. Mlada neizkušena, super bo imet fanta tako hitro … Ampak moram povedat, da mi ni to opisala kot, zelo je simpatičen pa lušn pa še na mojo šolo hodi. Ne. Vse skupaj je zgledalo skrajno patetično, kot da je imeti partnerja samo pogoj :roll:

Najstnica mi razlaga o eni drugi najstnici. Cela nora je bila, da jo je lahko peljal v peugeotu CC. Zdaj sta par. Ker ima on tako dober avto. Ful je ponosna da ima njen fant tako porihtan avto. Vsem razlaga, kako ima njen fant dober avto. :roll:

Resno dekleta … že v pogovoru z vami se da razbrat, da vam višanje ega paše. Da če se gre samo o vas je pogovor ql. Če ne, pogovor enostavno preoblikujete, z izzivanjem in spet samo o tem da dobivate pohvale od fantov. Meni se resno zdite take vsaj pet stopničk višje od fantov, ki vas poskušajo dobiti na spontan pogovor, ne intervju. In če se sprašujete … ne nimam namena zresnit vso Slovenijo. Samo tu pa tam paše resnost …

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica fittipaldi

  Ko sem bil jaz tistih let, je bil Pluton še planet.

  :mrgreen:

 2. sličica mojcas

  Joj, zdaj sem pa vesela, da nisem več najstnica in moje čase je bil Pluton tudi še planet in vse skupaj ni baziralo na avtomobilih. Ampak okey, saj bodo tudi ta dekleta enkrat odrasla/dozorela, mar ne? :mrgreen:

 3. sličica Tadej

  mja mi je postalo jasno da ne morm spremenit sveta :D še hitlerju ga ni ratalo.

  mojcas upamo :) poglej si film idiocracy :) še zdaj poznam veliko 25 letnikov in več, ki so mamini sinčki, ki govorijo še vedno sam to kaj se v družbi počne, ki so naravnost nesrečni navznoter. srečo si pa kupujejo, saj si je drugače ne znajo pridobit. pa ne rečt da je zdj kriva za to vse vzgoja spet :)

 4. sličica dare

  Takrat ko sem bil jaz najstnik :) je neprimerno manj tipov imelo avte, posebno kakšne boljše. Sem pa prepričan, kolikor mi nese spomin, da že takrat fantje z dobrimi mašinami niso trpeli pomanjkanja bab. Torej , po mojem mnenju se kriteriji niso tako drastično spremenili kot mogoče zgleda. Le okoliščine so bistveno drugačne. ( Sem pa prav zadovoljen, da sem takrat ko sem spoznal svojo ženkico imel samo tomos avtomatika :) ! )

 5. sličica mica

  :-) ko berem tele besede pa še marsikatere druge, in poslušam sina in mularijo z ulice, ki ob večerih poseda za mizo in razglablja (tudi o puncah), se potem prav nič ne čudim, če so pri cca 22 letih še samski. menda jim za hm..fukfehtarce in kešpičke ni kaj prida, ker se jim menda gabijo :-)
  Zadnjič sem naletela še na en zanimiv in sočen pogovor o čistoči, ki jo nekatere “popularne” punce vzdržujejo.
  In če je ta t. i. čistoča sporna celo mulcem, za katere se ve, da jim stvari ne “smrdijo” tako hitro, mora biti že res kriza.

  No, roko na srce, še vseeno menim, da ni krize. Žal je tako, da tista dekleta, ki so drugačna, želijo v življenju nekaj doseči, kar pomeni, da so temu primerno ambiciozna, študiozna, da jim za fante pač zmanjkuje časa.

  In kdo nastrada pri vsem tem?
  Ja, mulci brez dobrih avtomobilov in brez bogatih staršev
  :-)

 6. sličica mica

  hehe, Dare, tudi pri nas se je “padlo” na tomos avtomatik. Ampak- na “mojega” /bil je od strica/, ne na njegovega
  :-)
  Prvi fičo, ki je sledil je bil tko zmahan, da sem, ko sva šla prvič na morje, celo pot držala vrata z roko, da se niso odprla. Pod sedežem pa je bila lesena dila, ker je v plehu zijala nenormalno velika luknja
  :-)
  saj ne morem verjet, da se je s tako nemogočo kripo res vozilo. Pa ne le to….koliko veselja je vse skupaj prineslo….

 7. sličica ely24

  Ja to zdej opisuješ punce, ki so komaj stare 18 ali 19 let. Življenje jih bo že naučilo, ko bodo razočaranja sledila.
  Niso vse ženske plehke, obstaja jih še kar nekaj študioznih in luštnih.

 8. sličica dodo

  blabla..zdej se vse ženske predvidljivo delate: jaz pa že nisem taka….

  kot prekleto izkušen opazovalec ljudi sem že davno pogruntal, da se u resnici zgolj pokvarjeno blago samo hvali.

  poleg tega to ka on opisuje ni pogojeno z starostjo ampak v večini z modo in debilnostjo ljudi.

  poleg tega kar je opisal je še ducat drugih totalno butastih kriterijev, ki jih ženske postavite moškemu(neglede na starost).

  moški smo dosti bolj preprosti: lepa punca ki da sexa samo njemu…in pa da nima ravno slame v glavi..

  kaj več že v večini ni…tipi namreč ne gledamo kakšen avto ima punca ali koliko keša..da o tem kako se razume z svojo familijo in kaj so slišače kolegice sploh ne govorim.

 9. sličica čebelca

  ma ja tut tko dobi kera fanta jp… sam nekateri fanti pa niso zato nič boljši. ima punco samo zato, da se postavla pred prijatli. ali pa je najbolj pomembo kako izgleda. največji frajer je tisti, ki ima vsak teden drugo in, ki ima vsakič takšno, ki izgleda stara 20. mja pa nismo vsi enaki… najstniki namreč :D

 10. sličica Morska

  Zadeva je čisto preprosta.. podobni se najdejo, dobiš, kar iščeš. Na eni in drugi strani so taki in drugačni. Če bejba ogovori fanta, ki ima dober avto in zaradi tega prideta skup, sta najbrž v tem kompatibilna.. torej njej je prioritetno, da ima on avto, njemu pa, da zaradi tega dobi bejbo. Torej sta oba na istem nivoju. Če ima tip kuro, tudi on ni ravno pozitiven, ker jo pač ima, saj bi si lahko komot našel nekuro, ki pa definitivno obstaja, sam en keč je… za nekure dober avto ne pomeni nič, ampak je treba imeti še kaj drugega (bolj v glavi):

 11. sličica claudyka

  No da povem še jaz svoje mnenje, ki sem ravno v takšnih letih, ko je marsikateri res še vedno pomembno samo to, da ima fanta, ki ima čim boljši in lepši avto ter kilo gela v laseh, oz. da ima šminkerja za fanta.

  Takih punc ne razumem, niti jih nočem, ker so preveč obremenjene samo iz sabo in z družbo, ker se bojijo, kaj bodo rekli prijatelji, če se pojavi s fantom, ki nima dobrega avta in ki ima dva kg preveč v obliki trebuščka. Punca sama pa je po možnosti anoreksična ali še slabše, bulimična.

  Nimam pravice takšnih deklet soditi, ker ljubezen ne pozna meja, ampak kje je tukaj ljubezen?

  Kemija ni avto, kemija ni denar, kemija niso sončna očala,… So pa del nje, ki tisto pravo kemijo dopolnijo in jo naredijo tudi vizualno lepšo.

  Ljudje smo stalno pod nekim pritiskom, tempo življenja je vse hitrejši, družba pa od nas zahteva nemogoče. Družba ocenjuje videz in na podlagi tega se ljudje tudi odločajo ali nas bodo sprejeli medse ali ne. Vse to je prišlo že tako daleč, da nekatere punce res ne znajo poiskati fanta, s katerim bi si delila ljubezen, pač pa gledajo na družbo.

  Verjamem da je težko, vem da je.

  Ampak spet se je treba zavedati, da neka najstnica, recimo da je stara 15 let, po mojem mnenju, ni še sposobna, čustveno seveda, imeti resnega fanta. Petnajstletnica je enostavno premlada, sploh za spolnost, ampak kdo sem, da lahko solim pamet. Marsikatera bi me zdaj križala, ker sem mnenja, da je pri petnajstih prezgodaj za v posteljo. Prezgodaj je tudi pri 20ih, če med partnerjema ni ljubezni, ni čustev.

  Veliko punc si želi spati s komerkoli, samo da ne bo pri 18ih še devica. In tudi fantov!

  Mogoče gledam na vse skupaj preveč ” tradicionalno ”, ampak intimnost mi nekaj pomeni in jo zato ne morem deliti kar s komerkoli. Partner me moram privlačiti tako vizualno, ampak še prej me mora privlačiti njegova karizma, njegova notranjost, njegov pogled,…
  Bom poštena, če ima za povrh vsega še dober avto, super, če pa ga nima, nič hudega, ker ga nisem izbrala zaradi avta, pač pa zaradi njega samega.

  Seveda se z mojim mnenjem ne bo strinjala nobena povprečna najstnica, ker povprečni najstnici je najbolj pomembno čimprej dobiti fanta, ki je veliko starejši od nje, ima avto, je ” lep ”, zna plesat in je…….. šminker?!?

  Ni pa nujno, takšen fant je lahko tudi fant, ki ima čudovito notranjost, ima karizmo, ima sposobnost dobrega komuniciranja, ima smisel za humor,…. in takšne povprečne najstnice niti ne ošvrkne.

  Vsega niso oz. nismo krive le punce, tudi fantje, ker to dopuščajo, ampak….

  Ma ja, vsi smo si različni, še dobro.

 12. sličica Tadej

  claudyka, bravo, super napisano :D ti si prava za novinarko! na prvem mestu ugled, potem vse drugo, zdravje pa kot da ne obstaja … :roll:

 13. sličica vlatka

  hehe,

  dober zapis. Ko sem bila mlajša bi morala narediti enako? Imaš avto? Imaš hišo, imaš službo? Okej. Zame si kul. Hehe.

  Ne, Tadej, ni vse tako črno, pa tudi belo ne. Svet se ponavlja. Ljudje smo taki in drugačni. In punce so take in drugačne. In fantje so taki in drugačni.

  Včasih so se ene skrivale za grmovjem, druge hodile po vasi, tretje bile doma.

  Sem ti povedala vse? ;)

 14. sličica Tadej

  da, si mi :) sem prišel do tega spoznanja že veliko prej, ampak teh par primerov sem moral napisat :)

 15. sličica bonboniera

  tadej, tole me je pa kar malo pogrelo. se bližam dvajsetim in v moji družbi ni niti ene take punce, kot jih ti opisuješ.
  če imajo fanta, ga imajo, ker se z njim ujemajo psihično, jim je z njim lepo, uživajo, jih privlači, ne pa zaradi tega, ker je res super imeti fanta ali (še bolj butasto) zaradi avta.

  seveda obstajajo, in jih je veliko, ampak ne smeš posploševati. tudi meni se zdi grozljivo, da je za večino mladih punc obvezno imeti fanta in da si ga izbirajo na podlagi avta, denarja, ugleda itd. to se mi je že od malih nog zdelo absurdno in preprosto tega nisem razumela. ampak ok, kakor same hočejo. najbrž pa niso srečne.

 16. sličica Tadej

  ja, imaš prav. grozno posplošujem. da boš vedela, to napišem res takrat, ko me kakšna taka butasta izjava od kakšnega takega tipičnega primera dvigne. takrat pač na kup zmečem vse, kar se še lahko spomnim. pač moja koleričnost vdari ven :)

  pravijo da pogovori pomagajo, meni pa tudi zapisi na blogu :)

 17. sličica monnika

  lepo da priznaš da posplošuješ kr je čist res – ne gledamo sam avte, gledamo še motorje :P

  nene no hotla sm rečt da tut tipi niste tko zlo nedolžni. povej – kaj večkrat rečš punci: kok dobr razmišlaš al kok maš hudo rit??

  pa recimo da me gledamo audije (pa jih ne), vm se pa zataknejo oči na 90-60-90

  lp*

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !