EMOtom in sfrustrirani mladini

… dragi EMOti! Karkoli že ta subkultura je, od kjerkoli je že prišla, tako naenkrat me ni zadela nobena stvar v lajfu. In ta EMO subkultura me je zadela v živo! Da obstaja nekaj tako norega kot je obnašanje EMOtov, ki so samo navadn mladič, je skrajno patetično. Kar sem že neštetokrat napisal v komentarjih te objave, bom tukaj poskušal skrčit.

FOLK WTF VAM JE ???

Se sploh zavedate, kako vam gre lepo, sami si pa to vaše življenje še dodatno zagrenite?

VPRAŠAJTE SE KAJ VAM JE. ODMISLITE NEGATIVNE MISLI ZAVEDNO, TER SE ŽE ENKRAT SKULIRAJTE.

Veste, da je rezanje samo izhod v sili. Ker se sprošča hormon endorfin in ker telo ne premore zaznat dveh bolečin naenkrat, si raje zadajate tisto ta močno. Ampak ona druga vas bo ŽRLA v podzavesti od znotraj navzven.

ZATO SE VSEDITE, PREDEN ZAČNETE BEDIRAT. REČITE SI: KAJ PA SE GREM IN DESETKRAT PONOVITE JAZ SEM NORMALEN ČLOVEK.

In na koncu, brez heca … Ljuba mladina, na vas svet stoji. Ker sem rastel z vami gor in imel možnost na lastne oči videt vso bedastočo današnje družbe; to vam polagam na srce! Poslušajte se. Delajte, kar vas veseli, poslušajte glasbo, ki vas veseli, pijte, jejte, kar vam paše in kolikor vam paše. Vse to je zgolj recept, kako preživet v današnji družbi. Poanta ni v tem da če kolegica gleda in posluša RBD muzko, da morate vi to tudi. NI RES. Premalo se poslušate, premalo! Ne skrbite če s tem ne boste IN. Vsaj razlog, da ste pravi upornik, boste imeli.

emo

vir: deviantart.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica claudyka

  Hvala ne vem komu, da sem še en tok normalna :D Narobe je sam to, ker sem kdaj pa kdaj preveč optimistična.

  Drgač pa vsi emoti in ostali wannabe nekaj, kar mislijo da je ” in ”… čimprej spreglejte, ker življenje res ni slabo, znati ga je treba le uživati in povleči iz njega čim boljše :)

 2. sličica tuna

  lepo povedano, ampak ne vrjamem da se bo emotov dotaknilo. zakaj ne, ker fake emoti, tako ali tako ne vejo kaj emoti so in tudi niso pripravljeni biti normalni, koneckoncev dobijo oh in sploh veliko pozornosti. naj se smilijo sami sebi na najbl pateticn nacin evr. mogoce bi kdaj kdo moral razloziti kdo in kdaj in kako so bili true emoti, ampak tudi tega frocovje ne bi razumelo, skoda pravzaprav, ker bi najbrz bili cisto fajn ljudje. hauk

 3. sličica Pris

  Morda malo neumestno, pa vseeno. Vse te lastnosti, ki se pripisuje t.i. emotom, so se v preteklosti pripisovale tudi marsikateri drugi subkulturi. Nič novega torej. Rezali so se privrženci benda The Stooges, pa panksi, darkerji, pa oboževalci benda Manic Street Preachers, pa Mansonovci … Emo je trend. Je brand-name, pod katerim se imidž prodaja. Že stokrat videno, predvsem pa nevredno kakršnegakoli vznemirjanja.

 4. sličica Tadej

  Pris, res je. Zato se mi zdi to obnašanje subkultura karkoli že je, še več kot patetično … to je tako kot da si izmisliš par lastnosti, ki jih imaš ali pa znaš oponašat in si potem nadaš neko ime in si rečeš to pa sem jaz pol … kasneje to vidijo tvoje kolegice in kolegi, postanejo to oni, dajo na internet, ustvarjo forum, in naenkrat imajo te “značilnosti” ceu kup mladih …

  cjeeee :roll:

 5. sličica Dajana

  Samski, če mene vprašaš, sem bila v puberteti tudi taka. Le da se pač nisem telesno poškodovala. Mislim, da ni problem v njih, ampak pri starših. Starši jim ne damo, vam ne damo – dovolj ljubezni. Zato so ti otroci tako izgubljeni in čudni. Ker ne čutijo, da sploh kam spadajo, ker jim starši NE POVEJO, da jih imajo radi.
  Poglej moj post o verbalnem nasilju: http://www.dajana.si/verbalno-nasilje/

 6. sličica Tadej

  tnx, berem …

  kdo pa ni tak? vse lepo in prav, v puberteti dobiš občutke, čustva, hormone, pogled na svet. in pametno je če naprej odkriješ, kako z njimi ravnat.

  ni pa si treba devat imen, se oblačit in obnašat, pa čeprav to sploh NI tvoj pravi namen …

 7. sličica Zvita T.v.

  Men se ne da več vznemirjat s tem ker je brezveze, ker jim težko kaj dopoveš.. sicer so v tem sranju itak teenagerji, ki jih to slej ko prej mine. Potem je tu še adolescenca, ki dost pripomore k temu.
  Ena tamala je zdej del familije. Jst je videt ne morem. Vse je črno. Črni nohti, črne oči, ko jebena maškara. Da o vedenju ne govorim :roll:

 8. sličica Tadej

  ja, vzam jo “v roke” malo ane …

 9. sličica Zvita T.v.

  V tujo last se ne vtikujem.. sicer če ji starši ne znajo dopovedat kako bom jst? Sicer pa težko sploh se kej normalnga z njo zment.. nimam živcev, za take res ne.

 10. sličica claudyka

  @Zvita T.v. Imaš prav. Moja sestrična, ki je zdaj stara 9 let sicer ni emo, je pa totalna padla v to RBD družbo. Groza. Tamali kupjo vse. Prišlo je tako daleč, da jih celo izkorišča. Če ji starši rečejo, naj pospravi sobo, reče da jo bo, če ji kupijo nekaj od RBD. In starši kupijo.

  Saj tamala ni kriva, sta pa starša!

 11. sličica Tadej

  razvajanje :roll: to bo pol hudič pri 15+ … isto kot je z našo …

 12. sličica claudyka

  Razvajanje. Res je. Problem je, ker njej sledita še dva mlajši. In ko bo ta ta prva stara 15,16, bo ta druga 13. Obup. In vsaki vse dovolita. Kao ” svobodna ” vzgoja.

  Jao..

 13. sličica Tadej

  eh ?? ne se hecat … starši tile očitno nimajo pojma … pred 2 letoma, ko si je naša prignala svojga domov, sm samo gledal WTF kdo je to ko brska po hladilniku … kdo mu je sploh dovolo … kot da ima vso avtoriteto najmlajša pri bajti. ata pa mami se je tko bojita … res kriza, še zdaj se ne menimo … ne z njo ne z njim …

 14. sličica claudyka

  Ah ta mladina :D

  Neke meje pač morjo bit, ampak ne da jih otroci postavljajo staršem, pač pa oni njim!
  Sej drgač mam ful rada otroke, ampak ko gledam vse te moje sestrične, pa otroke družinskih prijateljev,.. me dejansko mine, da bi jih kdaj sploh imela.
  Vse leti pred njimi, otroci ukazujejo, komandirajo…..

  In da ne govorimo tudi o nekoli ” starejših ”. Bratova punca ima nad njim totaln monopol, on pa pleše tako, kot ona igra. Pri 25ih je slabši kot kakšen otrok, oz. starš, saj danes so otroci tisti, ki zahtevajo vse.

 15. sličica Tadej

  ej, ne se hecat no … naša ta mala, pr njej un pisnit ne sme, ne da bi vprašal je prej če sme ali ne … matr, kot cucek na nevidni vrvici je …

 16. sličica claudyka

  Isto pri nas. Ni zastonj rek, da nekatere ženske so res pravi hudič. To drži kot pribito. Sploh pa ne razumem ljudi, ki z ” hudički” vztrajajo.

 17. sličica Tadej

  veš kaj mi ni sam jasn, kaj ona razmišlja / kako razmišlja, da ima tako kontrolo, je nonstop sfrustrirana, živčna ceu čas, da če kaj reče, se kr zdere … ničjasno no … folk brez morale … če pa še ne pokaže čustva je pa itaq slabše kot žival … da se ne menim, da še žival za sabo lepše pri jesti pusti kot onadva :roll:

 18. sličica claudyka

  Hmm, očitno ji manjka samokontrole. Ne vem. Ne bom nič obtoževala, ker jo ne poznam. Pri takih ljudeh me namreč moti to, ker mislijo, da držijo boga za jajca :D

 19. sličica Tadej

  da! in zakaj je tako, kako prideš do takšnega mišljenja ? jaz bi tudi :lol:

 20. sličica fittipaldi

  Zgornja meja tolerance se niža premosorazmerno s kvantiteto vpliva zahodnjaškega življenskega stila. Ki pa ga prevzemajo predvsem zgodnja mladina, ki imajo edini dovolj časa takšne neumnosti počet! Vzame se jim vse dolžnosti, pripiše se jim miljon perkov, do katerih pravzaprav še niti starejši niso upravičeni …

  Za emo fuckup je kriva pretežno starejša populacija. Ker ga je spregledala. Oz. ga še vedno ne vidi.

 21. sličica Tadej

  well, jaz ga niti nočem videt … in potem bojo sprejeli zakon, da lastni starši otrok ne smejo udarit, kaj šele pretepat :lol: super!

 22. sličica fittipaldi

  Seveda. Pubertetniki imajo ja vedno prav. ;)

 23. sličica niala

  ah.. pravi so v sloveniji itak redki in se ne izpostavljajo tok.. tisti fake pa kot je blo ze omenjeno zgoraj itak hocjo sam pozornost, in vecina niti nima pojma kaj je emo.. tako da se men zdi cisto nesmiselno ukvarjat z njimi. kot je blo enkrat receno v enem intervjuju.. ”vse mine, tudi ‘emo’ bo”

 24. sličica anka

  Jaz nimam živcev za tak folk. Samo energijo pobirajo, dajo pa nič. Pa nej se potem smilijo samemu sebi, ker meni se prav nič. ;)

 25. sličica Pris

  Ironično je, da je skovanka “emo” nastala v povezavi z washingtonskimi hard-core bendi iz osemdesetih, ki so bili vse prej kot to, o čemer piše anka.

 26. sličica anka

  Pris; ne, ne, sploh ne leti na to, da ne bo pomote. Se popolnoma strinjam s tabo.
  Emo je za mene v bistvu človek (ni važno katera kultura), ki se smili samemu sebi. Zelo sem posplošila. Kar se pa teh sub – kultur tiče, se mi pa same po sebi ne zdijo neki emoti (spet mislim posplošeno), saj je to odvisno od vsakega posameznika. Tudi sama poslušam punk, metal, hard – core in ostale razne sub kulture, pa kar cvetim od življenja. Če se recimo oblačiš v črno, še ne pomeni, da ti ni do veselja.

 27. sličica Tadej

  Pris, res je … in koliko wannabe emotov to dandanes ve? nobeden …

  emo je za njih močno emocionalen osebek … nič druga. kar pa ne pomeni da ostali ljudje ne znamo biti.

 28. sličica anka

  Moj komentar je letel pač samo na osebke, ki na ta način sprejemajo okolico in svoje življenje, ne pa na neko določeno kulturno gibanje v povezavi z glasbo ali recimo načinom oblačenja, izgledom … to nima veze, čeprav večina ljudi to povezuje ravno s tem, kar je napačno.

 29. sličica Tadej

  anka, po tvoje se noben stil oblačenja ali obnašanja ne veže z muzko ane ;) ?

 30. sličica anka

  Z muziko ja, karakter pa ne.. Vsak odloča sam zase.
  Recimo v najstniških letih sem zamenjala cel kup stilov oblačenja, kultur (bila sem kao hipi, metalka, punkerica, rejverka, najbolj ošmekana bejbika z najlepšimi cuncami (sej vem, da je smešno :lol: ) … danes se oblačim bolj športno, oziroma priložnosti primerno, oseba pa sem še vedno ista. O tem govorim. Pravijo, da obleka naredi človeka, mene pa bolj zanima kaj se za obleko skriva.

 31. sličica claudyka

  Tadej, nevem :D Tko so me učil starši in pa že kot otrok sem se ” vrtela ” okrog takih ljudi, ki razmišlajo na podoben način. In vidim, da je njihovo razmišljanje upravičeno in dokaj ” pravilno ”. :D

  Rabiš inštrukcije? :P hehe

 32. sličica Tadej

  inštrukcije za ? takšno mišljenje ali tvoje mišljenje :P ?

  anka, jaz sem bolj zbirčen glede cot. moje niso vezane na glasbo ker pač nima nekega stila oblačenja, pa tudi ne bi verjel da bi se oblačil po kakšnem stilu.

  včasih elegantno, včasih športno, včasih preprosto … res nimam statičnega stila …

 33. sličica anka

  Jaz tudi ne več, ampak v najstniških letih … ojoj, groza, kaj vse sem dala nase, samo, da sem izstopala, da nisem bila v nekem ‘povprečju’, kar pa sploh ni nujno, da je bilo povezano z glasbo. Se spomnim, ko je bordanje postalo moderno, smo se oblačili po bordersko. Rit sem imela do kolen :lol:
  Ves namen tega je bil, če dobro premislim, samo izstopati, da sem bila opazna in nič drugega. Če me vprašaš zakaj, po pravici povedano nimam pojma. Mogoče je bila fora le v tem, da sem bila kot najstnica labilna, in sem pustila, da neka kultura vpliva na mene do neke določene mere, katero sem si postavila sama. Skrajnosti, kot je rezanje samega sebe, itd … niso prišle v poštev. Sem vseeno vesel človek, kljub obdobjem in raznim pripetljajem, ki sem jih ‘morala’ dati skozi.
  Hm, mogoče pa so današnji emoti zato emoti, ker so lahko le še na takšen način opazni, da so samouničevalni, saj smo že vsega drugega navajeni. V bistvu, odkar pomnimo, je vedno obstajal nekdo, ki je bil emo (primer so razne sekte recimo), ampak se ni ravno govorilo na glas, in se niso tako množično združevali, v bistvu so se, ampak ni bilo tako javno odmevno. Torej, nič novega.

 34. sličica claudyka

  Tadej: Ja takšno. Takšno pa je tudi moje :D

 35. sličica Tadej

  anka, vem kakšen občutek je. enostavno nekaj delaš, da si in, da si izpostavljen, pravzaprav niti ne vem zakaj. me je tudi prijelo da bi pri 18 okrog se fural z avtom in nabijal muzko … maaaa hvala bogu da nisem imel avta :lol: ker bi se zdaj sam sebi zdel cepec. (aja sem omenil da kupujem ozvočenje za v avto :lol: ?) bil je občutek, tak dober, zgleda da nekaj nalezljivega od drugih … pa saj ne rečem, če bi še kdo vrtel kakšno stil muzko v avtu, ne pa eno in isto sranje preposlušaano že milijonkrat :D

  glede oblačenja, ha! nisem imel nikol stila, nikoli nisem vedel kako se oblečt. pri nas ni bilo nekih stereotipov. oblačil si se v to kar ti je kupla mama, ali kar ti je bilo “slučajno” všeč …

 36. sličica anka

  Da mi nisi zdej ravnokar postal dolžan 500 oirov. :mrgreen: Sicer ni omenjena točno določena zvrst :D tako, da se samo na to lahko izvlečeš. ;)

  Dajana, nesrečni smo lahko vsi (eni bolj, eni manj), vendar s to razliko, da se nekateri smilijo sami sebi, nekateri pa ne.
  Če se smiliš samemu sebi, potem lahko toneš še globje, če se pa ne, pa veliko lažje najdeš rešitev. Tu je bistvena razlika. Odloča se vsak po svoje.
  Verjamem, da se je lažje smiliti samemu sebi in za vse krivice kriviti druge, ampak dolgoročno gledano to absolutno ni produktivno.

 37. sličica Tadej

  haha :D mišljeno je bilo pač tisto, kar rata sranje ob tolikšnem preposlušanju :lol: že tako skomercializirano, da ni res za nikamor :D

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !