Družbene / socialne mreže

Kapučino, voda, cockta, so zadnje pijače, ki sem jih pil v naključnih zaporedjih, ko sem razmišljal o totedenski temi za Blogorolo. Ali je to bila prejšnjetedenska? Ok, saj vseeno. Kaj bo ta pijača naredilo mojemu želodcu po čebulu in tuni, me zdajle na zanima. Imam kar dober želodec … ok, ena neumesna …

Ko se je na spletu začel naval strani s prijavami (prijava z uporabniškim imenom in geslom), se mi je zdelo da se bodo ljudje teh strani ali nekako izogibali, zaradi brezvezne registracije, ali pa se jih bodo naveličali, saj je bila potrebna registracija pri marsikateri strani. Danes pa že skoraj pri vsaki. Registracija je bila nujna v primeru foruma, tu pa tam je bilo branje zastonj, nekatere teme pa so bile omejene samo na registrirane uporabnike. Potem se je zraven foruma vse več sekcij začelo cenzurirat, tako da ti je na koncu ostalo golo branje novic, če nisi bil registriran se razume. Šele v zadnjem času so uvedli OpenId s katerim se lahko z eno identifikacijo prijaviš več kje. Čakam, da se bodo strani gradile samo še na tem :)

Sam sem prijavljen na nekaj teh socialnih družbeno popularnih mrež. Prva je Myspace. Zadeva je kar ql. Prijavil sem se komaj enkrat letos. Nekateri so mi povedali, da je za glasbenike, ta portal zelo priljubljen. Tako sem se prijavil in v istem času kot blogam (6 mesecev), dobil tam samo za nekaj objavljenih reklamic, slikic, videov, 20x manj obiska. Ma neee, ne gre se mi za obisk to veste … Ampak vsaj dovolj prostora za slike ponujaj :lol:

Sam ne vidim nobene prednosti v Myspace. Na svojo listo dodaš prijatelje, na listo “wanna meet”, koga hočeš srečat, itd. Tako se krog vrti in tisti, ki te imajo na listi prijateljev in zraven nekoga, ki ga jaz nimam, in če me on opazi, me lahko doda. Podobno kot pri blogih. Pošiljaš si lahko maile, neposredna sporočila ali tako imenovane Bulletine; sporočila/objave, ki jih lahko vidijo vsi. Myspace se mi zdi kot neka velika priložnost za reklamiranje samega sebe pri prijateljih. Kar pa ne pomeni, da te ne more, če ga imaš na listi “Who I’d like to meet”, opazit kakšen večji izvajalec.

Msn. MSN. WLM. Whatever. Seveda, kdo pa ga nima? Že deset letni otročaji vedo kaj pomeni msn. Glavni razlog za neproduktivno razmišljanje v družbi mladih. Glavni razlog, da so igrišča po popoldnevih prazna. Glavni razlog, da je mladini pošiljanje glasbe samoumevno in legalno dejstvo. Glavni razlog umetnega razočaranja zaradi spodjebavanja, manipulacije in “prirejene resnice”. Glavni razlog staršem, za nakup internetne povezave in računalnikov. Glavni razlog za debele riti in premalo gibanja. Glavno nujno zlo!

In če s temi družbenimi mrežami ne zabijemo večino našega prekrasnega časa, ko bi lahko delali marsikaj koristnega, mi povejte s čem ga? Ali pa je edino ravno ta naš čas pametno izkoriščen?

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica niala

  a je to kar tako? al je tud se danes cas.. drugac pa hudo tisto o praznih igriscih glede msnja.

 2. sličica claudyka

  Ja, po večini je to čas zabit v prazno, ampak kdaj tudi ni. Odvisno kaj ima človek za postorit, pa ne, ker se z nekom pogovarja po msnju ali temu podobno.

  Problem je, ker se ljudje ne znamo distancirat od tega, ker to postaja naš vsakdan. Veliko jih raje ne gre na kavo s prijateljem, raje se z njim pogovarja prek spletnih klepetalnic ali pa si na tak način išče partnerja.

  Na srečo se znam odmaknit od računalnika, ko vem, da moram storiti nekaj drugega, kar je bolj pomembno. In ko je zunaj vroče, ko se človek nima nikamor dati, je takšna varianta lahko odlična. A v mejah normale.

  Tudi blog lahko več kot preveč zamoti nas čas. Ampak če so posti zanimivi, realni in neki brezvezni trači, je bloganje več kot fajn.

  Ampak resnici na ljubi, zdaj komentiram, ker je zunaj prevroče za sončit se, notri pa lepo hladi klima. Za kavo je še prezgodaj, za pijačo pa se mi še ne ljubi. Torej trenutno ne zapravljam časa v brezveze. :D

 3. sličica claudyka

  Ups… hotela sem napisati: Ampak če so posti zanimivi, realni in NE neki brezvezni trači….

 4. sličica Tadej

  razumljeno :) celo pod klimo si :) niceeeee, jaz pa tule hicam brez majce …

  sicer pa me ob takšnih dnevih kot je danes, prav vleče ven. enostavno imam prerad sončno vreme. in zdajle se ravnokar odpravljam ven … do večera :)

 5. sličica claudyka

  Tudi jaz obožujem sončno vreme, ampak ko sem tako dve uri ležala na soncu, verjemi da paše priti se malo shladit :D

 6. sličica Tadej

  ok, dve uri pa je malce preveč! naj se tvoja koža ne priženi šmirgl papirju :lol: by Zvita :P

 7. sličica claudyka

  Hehe, šmirgl papir :D Ta je dobra. Ne ne, sej dons bom mal bm ” zmerna ”.

  ( ne morem spat, lušta se mi it laufat, tko da šibam :) )

 8. sličica Tadej

  ova pa ob šestih auf, kaj si z venere ti :o ?

 9. sličica claudyka

  Nism mogla spat, ne vem zakaj :D Jutri bom spet, grem v Koper nekaj porihtat pa martinčkat se :P

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !