Slovenija in demokracija

Ok, tule je razmišljanje. V napadu notranje jeze in aktivnega mišljenja na vprašanje; kako si v Sloveniji ob povprečni plači postavit bajto pri tridesetih, ali si vsaj privoščiti še kaj zraven plačanih rednih mesečnih stroškov (recimo kakšno potovanje, malce dlje v svet)???

Ok, gorivo je dražje, kmalu bo tudi liter kurilnega olja nad en evro, psihiatri se sprašujejo popolnoma banalna vprašanje kot je naprimer, zakaj tridesetletniki živijo še vedno doma pri starših? HAAAALOOOOOOO, vam ne kapne nobena pametna razlaga?? Zakaj ste potem psihiatri, psihologi ali whatever kaj … Razlog je enostaven … Ob plači 500€ na mesec, bi lahko delal 15 let, da bi si zgradil eno zadovoljivo hišo s ceno 100.000€, če bi seveda zraven še se lahko kolikor toliko preživljal … Odštejmo tu zdaj partnerje in njihov finančni dodatek … HALOOOOO, cene nepremičninam gredo gor, naš sistem in standard, kljub temu da smo v Evropi je tudi v PIZDI MATERNI! Sem mogoče zgrešil, da kakšni multimilijonarji na veliko kupujejo v Sloveniji?? Ampak povejte mi zakaj se standard ne premakne NIKAMOR??!!

Noben se ne zbuni, medtem ko za provizijo, ki jo morajo plačati na različnih bankomatih na Nizozemskem ustvarijo pravo kampanjo. Mi pa še kar spimo …

Uvajajo nove zakone, ki jih podprejo stranke, katere smo izvolili mi. Pri bogu!! NISEM izvolil novih bedastih zakonov!!

Sovražim birokracijo!!! Nisem jaz izvolil novih prometnih zakonov, niti moj sosed. Kakšno demokracijo furamo??? Pa ne mi zdaj spet začet z vsem tem komunističnim sranjem, v bistvu tako ali tako ne vem za kaj se gre. Kaj če bi se bolj zgledovali po Evropskih državah like Nizozemska, Belgija?

Cena hrane narašča, počasi bom moral homologirat vrtno kosilnico. Dragi gospod Premier, povejte mi, kdaj boste začeli še zaračunavat letno vožnjo na Zemlji okoli Sonca??!! Sovražim birokracijo!!! Kaj če bi začeli še lepo popisovat osebno lastništvo?? Začeli računat RTV dodatek za avtoradie?? Davek na porabljen kisik (O)? Davek na lastno sončno energijo s pomočjo sončnih celic???

Mi pa še kar spimo …

In firme, ki prihajajo gradit k nam like E.Leclerc, ponudijo našim razmeram primerne plače, čeprav v drugih državah ponujajo nenormalne vsote plač …

Sprašujete se zakaj je toliko revnih. Večina ljudi works his ass of tudi po 12 ur na dan, samo da si prislužijo tistih nekaj plačanih nadur in s tem zanemarja družino. Samo zato, da si lahko privoščijo kakšen TV ali težko prigaran avto. Cene gredo gor. Avtomobilski standard raste, tako kot v Evropi. Kaj pa standard s katerim bi lahko sledili temu tempu??

DVIGNITE JEBENI STANDARD SLOVENIJE! DVIGNITE SISTEM!

Eh, ne da se mi več … dajte me skurcat ajde …

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica Zvita T.v.

  Sej navaden delavec-beri ne magnat, delavec v pisarni, za pultom, trakom ali v trgovini si lahko postavi bajto, ampak se zakreditira. Kar je pa dandanes normalno. Bajte pa res ne moreš iz nič ustvarit. Še stanovanje na keš kupit je problem, kaj šele hišo, ki je kasneje potrebna dost večjega vzdrževanja.
  Ni več normalno, cena hrana se je dvakrat povišala odkar smo v EU, pa ne me je*at no, saj smo menda najdražji kar se tega tiče. Pa benz.. pa svašta no.
  Dokler sta dva še gre. Dokler si eden, ali ostaneš sam si pa najebu. Računej da imaš 6-700 ojrov plače, od tega daš 150 za fasngo, več kot 200, rečmo do 250 za stanovanje, avto.. kaj ti pa ostane, ko še ostale položnce in kredite skup spraskaš? Minus, ne pa nula :neutral:

 2. sličica snow

  ne,čisto ti dam prav,…pri nas že dolgo ni več demokracije,…je umrla nekje med potjo

 3. sličica snow

  Zvita–>jaz dam samo za najemnino 250eurčkov,brez ostalih stroškov

 4. sličica Zvita T.v.

  snow jep, pozabljam da nisem v Lj, da sem tu kjer so stanovanja in garsonjerice še relativno poceni, ampak že vseeno predrage za marsikoga.

 5. sličica snow

  Zvita–>jaz nisem iz Ljubljane,živim v Celju

 6. sličica Tadej

  skromni bomo morali živeti še bolj skromno. ratal bo reven in bogat sloj, poleg vse te favšije pa še veliko bolj živčen narod nasploh …

 7. sličica snow

  Tadej–>revni in bogati-so že,…samo je odvisno,koliko komu kaj pomeni

 8. sličica Tadej

  na konc koncev, kot sem že nekje prebral, vsem pomeni denar največ. s čustvi ravno se ne moreš kazat ker izpade nemalo butasto. tako imaš kredibilnost če si materialno založen …

 9. sličica ninaa

  jp..cist tko je…Zato je najvec kar lahko danes ˝mlad clovek˝naredi, to da se zaposli, pridno dela, zivi v podnajemniskem skromnem stanovanju, vozi avto star nekaj sto-let z minimalno porabo…in mogoce mu celo rata it enkrat na leto nekam proc od vsega, vsaj za en teden.

  ….tko je in enkrat se bo premaknilo al bo boljse al pa slabse. Al bodo te razlike postale se vecje in bodo razmere postale grozne al se bo pa poboljsalo…Ampak clovek tko vse prezivi in se navadi na vse.Pac probas zlest kamor se da v dani situaciji ;)

 10. sličica Tadej

  ne človek, slovenec vse preživi. ker ne vdarimo nazaj, ker se ne zbunimo !!

  in politiki tega ne opazijo, ker se osredotočajo na manjše probleme, važne njim. če bi pogledali z višje prspektive bi opazili da je ta kriza veliko večja. in ta kriza jé naš sistem … :( žalost Slovenija, žalost!!!

 11. sličica sparkica

  Ti naši dragi politiki nas tolikokrat peljejo žejne preko vode, da bomo zdaj zdaj pocrkali od žeje… Dokler bomo pri svojih 2 mio prebivalcih imeli 100 poslancev, horde birokratov, vodilnim bodo iz ust letele puhlice ala “gospodarska rast”, mi pa bomo zategovali pas, bomo živeli tako kot živimo… Po eni strani bentimo, po drugi strani pa se enim ne da na volišče, češ, eh, to me ne zanima, eh, jih bom zaj* in bom vse ignoriral, potem pa peščica zavedenih (ali zavednih?!) kroji demokracijo večine :D Čeprav se za politiko iz same groze! zanimam toliko kot za sneg na Azurni obali, mi kakšna stvar vsekakor ne uide. Po eni strani jamramo, kako grozne plače imamo, po drugi strani se pa VEDNO najde nekdo, ki je PRIPRAVLJEN delati za 300 EUR?! WTF? Če bi se VSI odločili, da NE BOMO delali za tak drobiž, bi nam uspelo, zdaj pa… trgovci, podjetniki in drugi moderni *sužnjelastniki* se še predobro zavedajo, da se bo vedno našel kak špilferderber in to še hudičevo dobro izkoriščajo. Včasih so tlačani organizirali punte, ker so morali dajati desetino (tlaka), danes pa mirno požiramo, kako nam naša ljuba država popapca polovico :D Halo?! Ja, imamo pa zato bonitete… kakšne bonitete?! O tem raje ne bi… Tiste, ki za bajto, stanovanje ali parcelo odštejejo bajne vsote, pa tudi če najamejo kredit, bi kot prvo vprašala po zdravju. Umetno višanje cen nepremičnin me sili na bruhanje. Pa kaj so ljudje čisto znoreli, da so pripravljeni odšteti sto in več tisoč EUR za navadno luknjo! V določenem delu Maribora se parcele (pazi, samo parcele! brez priključkov) prodajajo po takih vsotah, da glava peče, to pa samo zato, ker je tam *kao* mondeni del. Lubi bog (vseh možnih verstev), pa kaj smo res ratali takšni lunatiki??

  Madona, zdaj sem sama sebe tako razpištolila, da bi kar prodala, vse kar imam (in tega ni veliko), popakala kufre in šla s prvo vesoljsko ladjo odkrivat črvine v vesolju. Človeštvu ni več pomoči :???:

 12. sličica Tadej

  ja, najraje bi se preselil stran od balkana. tu ni prihodnosti! najraje kam na sever!

  in tisto s kmečkimi upori sem mislil tudi vključit, pa sem pozabil.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !