To objavo sem napisal lani po partyju za naš portal. Tukaj na blogu, pa bi si jo rad shranil. Lahko preberete, če hočete ;)

Bil je petek, tisti petek na katerega smo vsi težko čakali. Ampak vseeno ni bil navaden petek, temveč dan, za katerega lahko potrdi 48 slovencev, da se jim je povečal pritisk, saj je to za njih bil zadnji dan pred QLIMAXom. Odprava se je začela 16. novembra zvečer. Prevoz nas je čakal pred Halo Tivoli, kjer se nas je zbralo večino borcev. Pot je potekala kot že omenjeno z organizatorjeve strani iz Ljubljane, skozi Celje in naprej na štajersko, v Maribor. Kot smo tudi izvedeli je vožnja trajala okoli 15 ur. Seveda smo na poti imeli več postankov, takšni ali drugačnih, naj vam najprej opišem to delno doživetje potovanja.

Zadnjih nekaj borcev smo pobrali v Mariboru, od koder nas je pot vodila na sever, preko Avstrijske meje. Kljub padavinam so bile ceste splužene in prvih nekaj ur, do prav tako, prvega postanka smo obujali spomine ob gledanju lanskega Qlimax dvdja. Vodič Simon nam je podrobno opisal pot. Res je precej naporno, če moraš v avtobusu zdržat več kot 10 ur. Zato smo si nekateri izmed nas privoščili osvežitev z raznimi pijačami. Alkohola je bilo na pretek, verjetno za cel avtobus, vendar škoda ker ga je vsega moralo spiti samo nekaj. Zaradi tega smo imeli tudi nenapovedan postanek, ki je zahteval raznorazne ukrepe, naprimer čiščenje preproge :D K sreči se je vse hitro umirilo in nekateri so opazili da bodo potrebovali spanec, če bodo hoteli zajeti event na veliko, šele ko so ga že drugi nabirali. Drugi in tretji postanek smo opravili na turističnih počivališčih, oba v Nemčiji, medtem pa smo si še ogledali razne evente na dvdjih v avtobusu. Ure so minevale, vsi pa bili zelo nestrpni. Pot se nam je zdela neskončna in prav z veseljem so nekateri spremljali table do naše ciljne postaje, mesta Arnhem.

Z vsemi napotki vodiča nas je avtobus večino pustil v centru mesta. Ostali so doplačali hotel ter hostel. Čakalo nas je še nekaj ur trpljenja na mrzlem. Da, nas v centru mesta. Bilo je zelo mrzlo zato smo si nekateri na hitro poiskali kakšne restavracije ali gostilne, kjer smo nekaj pojedli in podebatirali razne stvari. Čas pa ni hotel nikamor. Zato smo se odločili, da poiščemo pre-party, za katerega smo slišali na enem od nizozemskih forumov. Potrebovali smo precej časa ter tudi znanja angleškega jezika. Z nekaj oddaljenosti od centra mesta smo našli prav prijeten prostor, kjer so se že zbirali nizozemski ljubitelji hardstyle glasbe. Zabava je bila prava relaksacija za ušesa. Večina novega hardstyla, tako kot nizozemci obvladajo.

Seveda je čas ob glasbi hitro mineval, zato smo se nekateri odločili, da preden se podamo na usodno pot, naberemo še nekaj energije. Restavracij je bilo številčno, tako kot tudi ljudi. Poiskali smo primeren prostor na železniški postaji, ob hrani pa še podebatirali naša zadnja pričakovanja.

Ko smo počasi prihajali do mesta postanka, smo vsi čutili dobesedno vznemirjenje. Vsi avtobusi in množice ljudi, ki so se odpravljali na Qlimax nam je dalo mislit, da se vsekakor nismo odločili napak. Na avtobusu je prevladovalo vzdušje. Zadnje poti proti dvorani smo prevozili v vzklikanju ter pričakovanju tega velikega dogodka.

Cel avtobus je norel, vedno bolj, ko smo se bližali Gelredomu. Da, naše prizorišče kriminala je bilo že nabito z ljudmi iz vseh možnih držav. Pred vhodom smo si dodobra ogledali dvorano in se z občudenjem spogledovali ob raznih zvokih iz nje. Eno uro zmrzovanja na hladnem nizozemskem vremenu, eno uro težkega pričakovanja, eno uro povišanega pritiska. Po pravici povedano. Ni se nam dalo čakat! Ampak se je splačalo, kolikor večje je pričakovanje, tolikor večja je nagrada!

Dvorana, pravzaprav nogometni stadion (da, zdaj si predstavljajte kako veliko je to), okrašena kot še nikoli prej. Stage prvič pomaknjen bolj proti notranjosti, kar je ustvarjalo, skupaj s posebnimi efekti za stageom, nek tridimenzionalen učinek. Vzdušje pri 25000 ljudeh, na enem samem prostoru, je bilo nepozabno. Poln glavni floor in tribune še nikoli niso bile tako zasedene kot zdaj. Ponavadi ima Qlimax event 10 DJjev. Tokrat pa so jih za izjemo izbrali samo 8. Uvodni DJ je bil Fausto, kot že po tradiciji znano, otvoritveni hardtrance DJ. Tu smo se vsi novoobiskani hardstylerji lahko navdušili nad zvočnim sistemom. Vendar je to bila samo “pokušina”. Pravi hardstyle DJi so to čez noč izkoriščali 100%. Nepredstavljivi efekti, ledwalli, laserji, brutalno ozvočenje, da to je bil QLIMAX 2007. Z užitkom smo požirali komade enega za drugim. Vsak je imel svoj čar, vsak je bil zase unikaten. Pri vsakem so zvočniki ustvarili noro kombinacijo tistega, čemur pravimo nizka in visoka frekvenca. Pri vsakem so bile animacije boljše predvsem pa atraktivnejše. Dvorana je bila dodelana kot še na nobenem Qlimaxu do zdaj. DJi so pokazali dejansko spretnosti, ki jih obvladajo, to pa ni bilo vse kar so lahko pokazali. Nekateri izmed njih so vrteli povsem nove komade. Tu pa se šele pokaže prava kvaliteta DJev. Začetek s hardtranceom in uro jumpstyla se je sprevrglo v 7 ur norega hardstyla, po čemer Qlimax slovi! Enostavno predobro za opisat, enostavno preveč fenomenalno. Nizozemci zagotovo vedo kaj delajo! Zvok kot ga še nikjer niste slišali, efekti kot jih ne boste videli na nobenem partyju in vzdušje, ki ni niti primerljivo z ostalimi nizozemskimi zabavami. Na koncu je ura hardcore glasbe pomenila preizkušnja za vse sick bass addicted fene. Dejansko brutalno hitri basskicki iz zvočnikov, tresoči se balkoni, ponorete tribune, hitri stroboskopi, 10 laserjev, da to je bil vrhunec Qlimaxa 2007.

Izmučeni, zaspani, žejni in lačni smo se že čez dobre tri ure peljali nazaj proti Sloveniji. Dejansko nepredstavljiv show, igra barv in zvoka, to je bil letošnji QLIMAX. Mi vam ga lahko samo približamo. Vaša hardstyle.si skupnost.

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica LadyG

  phuuuuuuuh

 2. sličica beebzzzz

  ooo ej komi čakam da bom starejša k takrat se me pa naj pazijo tm :D

 3. sličica beebzzzz

  aja še to k sm brala se mi je zdle tko k da sm tm tko da supr post :D

 4. sličica Tadej

  beebzzzz, itaq, če sem ga napisal takoj naslednji dan ko sem prišel s partyja, pol veš da se še me je držalo :P

 5. sličica mrs.pink.angel

  ka noro …..ja beebzzz k zrastem ….me vidjo tm :D

 6. sličica mic

  hihihih…
  ne vem zakaj, ampak letos si obetam, da bo še večji raztur..če je po tem prebranem sploh še lahko ;)

  Tadej car! Beli car! :)

 7. sličica Tadej

  mic, ejga! vsako leto je huje! ne vem kako, ampak rata jim! vsako leto imaš neko novo presenečenje in vsako leto si poln novega pričakovanja. ne vem kako jim to uspeva iz nas spravit !!!

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !