kaj narediti …

ko ti iz zavoda za delo pošljejo vabilo, da so zate našli delo, in to v ljubljani. vem moja krivda, bi rekel. nisem vedel ali vsa tista mesta, ki sem jih imel našteta v življenjepisu pomenijo, kje se lahko zaposlim ali kje bodo oni iskali delovno mesto zame. tako dobim danes po pošti da se moram odzvat na delovno mesto programerja bogsigavedi kakšnega programovja, s katerim tudi še nisem delal. novejše firme uporabljajo te novejše programe. ali pa tudi ne. naučili so me pascal, c, c++ in nekaj htmlja. torej sem nekje med staromodnim in novejšim programiranjem.

to me sedaj ne moti tako, kot to, da moram pisat v ljubljano in če dobim potrjeno službo, to zame ne bi bilo dobro saj nimam možnosti se vsak dan vozit v ljubljano, z iskanjem stanovanj pa sem imel tudi že kup dela in me zaenkrat prav nič ne mika.; glede seveda na moje aktivnosti in hobije, ki jih opravljam tukaj. imate kakšno idejo, da ne letim z zavoda za delo ? mogoče pišem in jim razložim, da je bila pomota in da je razdalja do delovnega mesta zame neustrezna, drugi dan pa letim takoj popravit?

any ideas?

btw, doma sem z okolice slovenske bistrice, nekje 110km od ljubljane …

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica M&M

  hmmm, ne vem…mogoče lahko delo opravljaš od doma.

 2. sličica todi

  Hm, a se ti ne zdi redna služba pomembnejša kot pa tvoji hobiji ????

 3. sličica Tadej

  todi, seveda se mi, moji hobiji niso omejitev, ampak zaenkrat mi ljubljana ne diši. poleg tega bi moral plačevati stanovanje …

 4. sličica saily

  mislm da je na to foro: vzemi ali pusti :)

  al maš rajš mal več cekinov v žepu, pa leta ti tečejo al pa ostaneš doma, pa mogoče kasneje dobiš slabšo službo v svoji okolici

  stanovanje se da dobiti pri kaki prijazni stari mami al pa preko kakega kolega, ni vrag.. pa se da zmenit tudi za kaj ceneje, tko da vse se da če se hoče

  kar pogumno tadej ;)

 5. sličica sedna

  Prid u lublano, te kdaj povabim na kavico.
  Ej, probaj, pa boš videl, če je to zate, ne se takoj izmikat. Mogoče se pa še česa naučiš. Več boš služil, pa si boš plačal najemnino, pa še kaj. Kolikokrat na teden pa maš te svoje gige? Enostavno vrži pluse in minuse na papir, sešetej, odštej…Sploh pa, kdo je rekel, da te bodo zaposlili?!?
  Pejd na razgovor, potem pa, če ti Ljubljana res ne odgovarja, se zmeni z referentko.

 6. sličica Tadej

  saily, ma ni ravno na vzemi ali pusti, če ti nekaj poiščejo je obvezno “vzet”.

  sedna, pa še kako rad, sam pol nimam prijatlov več tolk blizu, muzka čist odpade, dekle pa sploh, kvečjemu zapit se lahko pridem :P hec ;)

  vem pa da bi srečal vas, krasne nove ljudi. bom še razmislil. name prit v ljubljano sem imel takoj po novem letu, ampak sedaj ko poznam, bistvene ljudi za moj lajf je to malenkost drugače :(

 7. sličica sedna

  Hm…vzami jo s sabo! Muzko lahko rolaš tud v Lublani. Možnosti je veliko, samo ne najprej z unim: ne morem, ne vem, če bi…
  Drži se!

 8. sličica Tadej

  Haha :D a pa ti misliš da bi kerkoli sosedje tam prenašal mojo muzko :D sploh pa prijazna stara mama bi ratala zravn mene zmaj :lol:

 9. sličica sedna

  Pa kwa, najdeš tako mal bolj naglušno..:))

 10. sličica Tadej

  :lol: ahahahaha, to si me zdj nasmejala :D ti misliš da je zvok sam zvok :D zvok je frekvenca :D k lah prestavlja tud hiše kot veter :lol:

 11. sličica Eva

  Lej itak da delodajalc že ko bo vidu od kje si,… potni stroški,… no vsaj tak je naletela moja sestrična lani. Ker je iz Ce so ji kr povedal da ne bo nič. Pač greš in pol upam da te nočjo. :)

 12. sličica iztokgartner

  Ma te ponudbe so vedno zelo neprijetna zadeva, s katerimi nam samo težijo. Redkokdaj je kaka fina službo, a tisto seveda dobijo drugi. Za nas ostanejo samo bedne in čudne službe. Meni se enkrat poslali za barvanje cest. Ker se seveda nisem odzval, so me vrgli z borze.

  Nisem doktor, ki bi končal osem fakultet, toda včasih so ponudbe res trapaste.

 13. sličica Tadej

  Hehe, to se zavedam, jutr bom klical da je to no-go zame.

 14. sličica Zvita T.v.

  Lahko bi poskusil.. plac za mejhne stroške bi se že našel. Sam kako bi ti bil s tem zadovoljn je vprašanje :) Ljubljana bi pa tebi po moje kr hitr ratala ql, tud zarad ljudi. Pa še na kafe bi loh šli :)
  Torej jutri je že danes. Kaj si zrihtal?

 15. sličica Tadej

  Zvita bi se, verjamem. Ampak na-a. Ne morem. Trenutno poznam krasen folk tu in tam. Programiranje pa je itaq že zamrlo pri meni … na kafe bomo itaq šli ;) drugač še rihtam …

 16. sličica anka

  Če si na zavodu zaradi socialne, te čisto štekam, drugače pa najboljšo službo najdeš takrat, ko jo sam iščeš. Vsaj pri meni je bilo tako. Zavod sem nabila na k**** (razlogov je bilo ogromno), in si sama poiskala delo, ki mi odgovarja. K temu pripisujem tudi veliko srečo, vztrajnost in predvsem možnost, da sem lahko sploh to storila. Poslala sem kar nekaj prošenj, ne glede na to, ali rabijo koga ali ne. Poslala pa sem samo tistim, za kar sem se jaz zanimala. In glej ga zlomka, v tednu dni sem dobila delo ravno tam, kjer je kazalo, da sploh nikogar ne potrebujejo. ;)
  Kako se boš odločil, najbolje veš sam. Sprejeti, ne sprejeti…kar boš skuhal, boš tudi sam pojedel. :mrgreen:

  Ne me narobe zastopit, ker ti ne svetujem, da greš iz zavoda. Tudi za željeno službo je potrebno ‘garati’ sploh, če te ne spremlja vsaj kanček sreče ali pa, če nimaš kakšnih vez. Saj se moraš tudi za veze danes zelo potruditi, je dolgotrajen proces :D no, ne vedno :mrgreen:

 17. sličica Tadej

  Hehe, seveda! Iščem si tudi sam službo in tule ravno ne ciljam da me bodo vzeli, na spletni strani njihovi pa tudi piše da ne iščejo trenutno nobenga … Tko da, si mislim poiskat šiht, kateri mi bo ležal, brez skrbi ;)

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !