dva svetova

to enostavno moram deliti z vami. to vam moram povedati. nekje do mojega štirinajstega leta nazaj sega moj spomin toliko, da se spominjam svojih dejanj. takrat nisem vedel v katero smer se bo moje življenje obrnilo. takrat je pri meni preprosto obstajalo eno pravilo; bodi dober z ljudmi. bodi dober z vsem. to mi je tudi ratalo. nikoli nisem bil skregan z nikomer. vsi so se name obračali po pomoč in nasvete, ker sem nekako bil tista svetla luč, ki so jo ostali potrebovali. enostavno sem vedel več od ostalih, tako da sem bil nenehno tudi v središču pozornosti. bil sem v marsikateri zadregi, ki me je kasneje naučila življenjske lekcije.

ena od teh je bila, ne govori na pamet ali ne napihuj zgodbe z namišljenimi stvarmi, ker se ti bo prej ko slej nekje zataknilo. ne morem verjeti, da če neka stvar človeka izuči oziroma vpliva nanj slabo, jo le ta opusti, kljub temu pa nekateri še pri svojih zdajšnjih dvajsetih letih, počnejo še vedno to prej omenjeno dilemo. ampak to je že druga tema … mogoče o njej kdaj drugič … gremo k mojima dvema svetovoma. kot ste že opazili pišem zelo površinsko. ne površno! no to pa zato, ker ne premorem ne vem kakšne misli za sprotno atribuirano pisanje ;) (ok ena neumesna) gremo dalje, k svetovoma, točno, drugič …

torej, s srednjo šolo sem začel živet nov svet. hodil sem na “fantovsko” šolo v mariboru imenovana SERŠ. skozi vsa leta sem imel samo eno sošolko; ta se je v tretjem letniku zamenjala z eno drugo. sošolci kot sošolci. vse naredim zanje, vračanje z “hvala” in včasih tudi precej zanimivimi, grdimi opazki. posmehovanje vsaki moji malenkosti; prepričanje, ah fantje pač nimamo čustev. vendar vsi moji bivši sošolci/sošolke, ki boste to brali, jaz sem jih imel (in jih še imam) !!! seveda sošolci vsi pametni, dekleta gor, dekleta dol. jaz brez nje. dekleta gor, dekleta dol, vsem je vse samoumevno o njih, jaz raje berem o njih in tako izvem marsikaj več. ven se nisem metal. nekje v drugem letniku sem si ustvaril moja svetova. bila sta zanimivo programirana (ja bil sem programer, ampak to ne pomeni da sem jih preživljal na računalniku), potreboval sem ju, da sem se obranil pred nevšečnostmi. prvi svet je bil ta, ki sem ga živel iz dneva v dan. pot v šolo, šola, sošolci, dekleta, računalniki, internet, sošolci, pot domov. bum. tu se moj prvi svet konča, doma sem delal, kar se mi je zahotelo, ali takrat ko ni bilo zraven enega samega degena …

world1 world1

ker so se mi sošolci pogosto posmehovali, ali se je šlo zaradi deklet, po večini se je, sem imel en enostaven obrambni sistem. seveda oni tega niso vedeli, ker jim nisem pokazal. to so bili naivneži, mamini sinčki, wannabe šumaherji, prepotentni najstniki, skratka. sistem je deloval v njihovo prid. v kolikor sem bil dober s softwareom, računalniki, in vso vedo o njih, sem jim dopuščal, da so oni mislili, da jaz dejansko ne kontaktiram z dekleti na noben drugačen način kot pa, če so kaj potrebovale, kakšno računalniško pomoč, kakšen cd ipd.; se pravi odpade flirt, osvajanje ipd. (neverjetno so tudi to pogruntali, v redkih razsvetljenskih trenutkih, ki so jih imeli). to pa zato, ker sem imel rad dekleta in v njihovi bližini tega nisem mogel delat, pa čeprav so bila toliko zafnana, da niso opazila še večjega hipokrita zraven mene. enostavno povedano, jaz sem toliko čustven, da če bi že moral osvajati, ali flirtati z dekletom, bi se mi oni smejali. seveda bi pogovor bil popolnoma normalen, brez velikih čustev, ampak za v družbo tisti čas totalno humoren. ena stvar je tudi to, da če bi si dobil dekle takrat, jim je zagotovo ne bi predstavil, toliko bi mi pomenila!!! kar bi mi tudi sedaj!!! sistem je bil precej dober; noben ni ločil da živim zunaj primarnega sveta še en svet. ampak vse ni bilo tako rožnato … stranski učinek je bila depresija in na koncu celo bolnica zaradi slednje :( . sistem je bil razvit zaradi mene. ker nisem tako inteligenten, da bi jih “zaključeval” sem ubral to preventivo. nisem poznal ignoriranja, ker bi jih užalil in bi mi to strlo srce; res nimam rad, da vidim nekoga užaljenega z moje strani. ampak, tudi tega sem se moral prej ko slej naučiti.

moj drugi svet. ha, to je pa zlata stran mene :) to je bil svet, ki sem potihoma upal, da ga bom nekoč zaživel na polno. o njem ni povedati kaj dosti. živel sem ga potihoma. od drugega letnika srednje šole dalje. z mojim obrambnim sistemom sem skrival vse več in vse več čustev, katere sem potem živel v tem svetu. poskušal sem na milijon načinov, si pridobit takrat še “prijatelje” na pot, da bi spregledali kakšen sem. ni šlo. milijon načinov! bili so komplimenti, pohvale, sam sem bil REDKO, deležen katere. ampak zgleda je vse bilo sizifovo delo. tako sem moj drugi svet razvil do te mere, da sem jim upal reči v drugem letniku faksa, da me oni pravzaprav ne poznajo. bil je blažen občutek. bil je, svetovn občutek, ker dejansko niso vedeli za tri četrt mojih aktivnosti, niso vedeli za tričetrt mojih na novo razvitih ljubezni, niso vedeli na koncu skoraj za nič mojega! ampak ta svet, dragi moji blogerji, ne počiva. medtem ko prvi karseda hitro izhlapeva, tega širim s svetlobno hitrostjo ;) in pri tem ste mi pomagali ravno vi. in ne samo to. spoznal sem nove prijatelje (previdno preberi: PRAVE prijatelje), kateri eden od njih lahko zamenja vse stare morrone … oni me razumejo, vi me razumete, oni razumejo moje občutke in čustva. za njih naredim vse, v zameno pa hočem samo to, da ne ranijo ta drugi svet in ne ranijo mojih čustev, ki živijo v tem svetu. praktično ni je stvari (če je v mejah normale in se jo da naučiti), ki je ne bi naredil zanje, v zameno pa ne bom nikoli zahteval nič, naj le ostanejo takšni kot so! zraven njih ne rabim skrivat več čustev, ne rabim skrivat izražanja, ne rabim skrivat tudi intimnih stvari, ki prej nisem !nikoli! govoril o njih. ob njih se počutim sproščenega in brez kakršnekoli potrebe po kreganju, prepričevanju v katero smer so šle moje misli in predvsem uživantsko.

world2 world1

tako se počasi manjša prvi svet. v bistvu ga uničujem. prekinjam stike, naveze, vendar pa vse neškodoželjčne prebivalce selim na drugi svet. da, uspelo mi ga je zaživeti popolnoma, a to šele po štirih letih.

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica snow

  čestitke,za to si pa rabil pogum da si uspel in sem prav vesela,in želim ti da bi v svojem svetu užival življenje takšno,kot si ga sam želiš

 2. sličica Tadej

  hehe, res da je “pocukrana” objava, kot bi Zvita rekla, ampak js ne morem iz svoje kože :)

  Hvala, zares!

 3. sličica M&M

  samo bravo ti lahko rečem. pocukrano pa ni, vsak meni se ne zdi. prišlo je iz tebe, tako kot si (sredi noči?) začutil.

  btw….a na gnp je tvoje ime v anketi?

 4. sličica Tadej

  na gnp je moje ime v anketi ;)

  in HVALA!

 5. sličica M&M

  kul, se mi je zdel ja da si ti, pol ko sem še v klepetek pogledala. glasovala pa tud ;)

 6. sličica sedna

  Ej, the best! Iskrenost je lepa. Včasih smo preveč strogi do sebe, še posebej, kadar hočemo zadovoljiti druge.
  Najprej jaz..potem pa drugi! Se tudi sama tega učim, pa mislim, da mi gre vsaj tako dobro kot tebi.
  Tadej : lupčka od sedne!

 7. sličica snow

  hehehe,…saj nočemo da si iz” svoje” kože

 8. sličica Tadej

  M&M, hehe, no in zdj so mi jih kar nabili moji prijatli =) zgleda me majo preveč radi, tko kot jaz njih :)

  sedna, iskrenost je vse, a misliš da bom zašel v družbo, ki cele dneve govori na pamet, na-a ne hvala! Tudi tebi hvala!

  snow, lepo, nekateri bi me radi to še pred takoj :D

 9. sličica kitsune

  Zanimivo kako so ti ljudje, ki so hodili po tebi, dejansko pomagali pri duhovni rasti in da si sedaj to kar si.

 10. sličica Tadej

  kitsune, veš, potrebna je močna volja. poznam tudi dost ljudi, ki so trpeli v mladosti pa so zdaj krasni ljudje!

 11. sličica kitsune

  Kakor je Oton Župančič v Dumi napisal: Školjka na morskem se dnu razbolela je,
  v biser je stisnila svojo vso bol – srce poeta – kaj v tebi se zbralo je? Srce poeta od nje si bolno.
  Pokaže, da se iz bolečine biser rodi, tako je tudi pri ljudeh. Vem, da je potrebna močna volja, tudi sama poznam to trnjevo pot :neutral: .

 12. sličica Tadej

  še en komentar, ki mi bo polepšal dan, hvala :)

 13. sličica Nika

  joooj Tadej, tole je pa tko fajn napisan :) lepo da zdj živiš svet k ga želiš živet… res lepo :D drž se tega!

 14. sličica Tadej

  ooo Nika :D tebe pa že dolg ni blo tu :D hvala, hvala ;)

 15. sličica evelin

  Dva sem svetova različna imel,

  en bil je mrtvilo, za druz’ga sem ž’vel.

  Z levo sem nogo na enemu stal,

  z desno sem druz’ga skrbno varoval.

  V tančico skrivnosti oba sem ovil,

  ravnotežje včasih težko sem lovil.

  Moj svet je rastel, počasi zorel,

  drugi upadal, se izgubljal v odmev …

  V nekem trenutku prestop se zgodi,

  stojim zdaj na tistem, ki lepši se zdi.

  Na tistem živim, ki sem ustvaril ga sam,

  povabim vanj tiste, ki rad jih imam …

  Tadej, čestitam ti za močno voljo, pogum in zvestobo sebi!!!
  Veselim se s teboj!!! :)

 16. sličica evelin

  oops, V tančico … (ne S tančico – popravi prosim, če lahko.) :)

 17. sličica Tadej

  evelin, a to samo zame ?? :o ne morem verjeti, prekrasna pesmica :o zdj si me pa celo malenkost šokirala. hvala ti!

  popravljeno …

  upam da ne boš imela nič proti če objavim na svoji strani, zasluge so že tako tvoje ;)

 18. sličica Tadej

  pozabil sem omenit, da mi je pri tem neskončno pomagala moja glasba, ki je neverjetno močna in zna ujet um, nad vsem ostalim bullshitom. kadarkoli hočem odlimislit, si jo samo prižgem ;)

  in tudi glasba me je spravila do teh ljudi, ki jih dandanes poznam in so vsi krasni ljudje in podobnega mnenja kot jaz. se vidi, da je nekaj v tej glasbi kar nas druži prave skupaj :)

 19. sličica anka

  Veš, meni se tudi zdiš zelo vredu ‘poba’. :D
  Glede glasbe se res ne strinjava, vendar to sploh ni poanta. Ampak, če je tebi ta glasba pomagala…potem te čisto razumem. ;) in podpiram :D
  Čimveč smeha… :lol: :lol: :lol: in življenje je v trenutku lepše

 20. sličica Nika

  ah Tadej, jst sm skoz tle :) vse berem in občudujem ampak včasih preprost nimam kej napisat…sj veš, tisto ko ni kej za dodat :)

 21. sličica Tadej

  Nika, tega se čis zavedam ;) mi je popolnoma vseen, če kdo komentira ali ne, tudi če kdo bere ali ne ;) nekako sem vzel blog prvotno kot to, da lahko svoje misli nekam shranim ;) in jih čez par let zopet preberem ;)

  anka, kako da se ne strinjava, saj je obema všeč EDM :)

 22. sličica anka

  Kurjač :lol: že, že, če posplošiva…ma sej veš nooo…spet nama gredo lahko trije dnevi :mrgreen: ampak vsaj na tvojem blogu :lol:

 23. sličica Tadej

  kwa pa zaj flejmam :lol: nič več mi ni jasno, a je polna luna :lol: ??

 24. sličica anka

  he, he, polna luna gor ali dol :mrgreen: saj sva že predebatirala. Tebi je všeč hardstyle, ki mene ni prav nič navdušil (za enkrat), meni pa house in trance, kar pa tebi ne odgovarja kaj preveč. ;) Zraven pa poslušam še cel kup zvrsti glasbe, ki pa z elektronsko nimajo veze. Ti pa ne. In to je to. A ne? :D

 25. sličica Tadej

  LOL :D 1. meni je všeč hardstyle, da. Sam povej mi zaboga kolkokrat boš še napisala da tebe ni nič navdušil :D če mi je že blo jasno ko si prvič :lol:

  2. sploh nisem rekel da mi ne odgovarja house ali trance, pa še kako mi! :D zakaj misliš da grem na SW :D no tisto z ceu kup pa še lahko enkrat definiraš :lol:

 26. sličica anka

  Pismo, pol sem te pa čisto narobe razumela, samo si res tako napisal, da sem lahko samo tako sklepala. Fijuuu, lej, dej pustiva tisto debato, ker očitno je vse pomešano. Mogoče, bi morala malo manj pisati, in bi se lažje razumela, bolj točno, tako pa v tistih romanih spregledaš veliko stvari in si zapomniš samo določene, brati se mi pa res še enkrat ne da.
  Veš, če ti tisti cel kup glasbe definiram, bo tako kot z elektroniko. Recimo, če rečem, da poslušam funk, pomeni določene izvajalce in celo samo določene komade in tako naprej vse do rocka, disca, popa (ne MTV), soula, rapa, chill outa, punka,etna, klasike… Samo to je sedaj res posplošeno, ker če ti začnem naštevati izvajalce, lahko naštevam zelo dolgo…v glavnem, iščem predvsem kvaliteto.
  Ne bom več rekla, da me ****ni navdušil. :mrgreen:

  Ti bom odgovorila kar tukaj, ker tam sva že cel kup komentarjev nabila:

  Res ne morem no…dej nehi že…kurjač :lol:

 27. sličica Tadej

  kaj kurjač :) pa daj no :D kje sploh vidiš ti, da flejmam js, to je zdj pogovor že čist, “krneky” … :lol:

  verjetno se ti zdim tak egocentrik, zagledan v svojo glasbo, pa nisem! :) tko da sm openmind za dost zvrsti … tud kašne neelektronske :) recimo šank rock – metulj :P :P :P

 28. sličica anka

  he, he, a ti ne vidiš, da te mal hecam ;) dej ne stvari tako resno jemat

  Sploh ne mislim, da si egocentrik, ker če bi bil, bi midva že zdavnaj zaključila debato, tako pa se še vedno ukvarjava drug z drugim :D

  Ja, to me je res zanimalo – druge zvrsti,ki jih poslušaš, ker jih do tvojega zadnjega komentarje nisi omenjal.

  Kurjač – to se je nanašalo na tvoje kurjenje, naj grem z vami v Budimpešto, ker res ne morem. In s tem ni prav nič narobe. Tvojega povabila sem vesela, saj si me pozitivno presenetil. Če bi imela čas, verjemi, da bi šla. Zakaj pa ne? :D Odgovor, pa sem ti raje pustila na tvojem blogu, saj se midva to pogovarjava.

 29. sličica Tadej

  jaaaa :D js te tud mal hecam :D pa prav ql videt ko mi vse ti to tako “resno” s tvojega vidika razlagaš ? :D a hočeš zastonj karto al kaj :D :lol: ?? gremo no :D

 30. sličica anka

  hu,hi,hi,hi, :lol: Seveda, da mora biti zastonj karta, kje si pa še videl, da Gorenjec kaj plača :lol: ej, hec…….sem ti razložila, zakaj ne morem…

  Resno razlagam? Saj tudi resno mislim :mrgreen: vendar je to samo moje mnenje…čisto nič drugega…sto ljudi, sto čudi, bil lahko temu rekli…

 31. sličica Tadej

  100 žena 200 ziz :D ne bo držalo zate :lol: na svetu so ljudje in ženske :lol:

 32. sličica anka

  Zelo lepo, da si se izrazil ženske ;)
  A pol imam tri zize?! Pismo, samo imam res eno bradavico na riti…uh, ne to je mozolj :lol: :lol: :lol:

 33. sličica Tadej

  eh sj veš da te sam mal zezam ;) zj pa res konc ;) oglas se še kaj …

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !