že večkrat sem se spraševal o ne. če se moški težko upremo večkateri ženski ponudbi (vsaj zase vem) in zelo težko rečemo ne ob kateremkoli vprašanju/prošnji/ponudbi, pa tudi pri tistem ključnem vprašanju, ki poveže spola, ne vemo kako razložiti, da ni prava za nas; zakaj potem ženske tako z lahkoto odgovarjajo NE?

razmišljanje ob rimljanckovem komentarju.

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica ja

  Ker smo po naravi ženske (v večini primerov) bolj odločne. In rade rečemo bobu bob. Rade takoj razčistmo pri sebi – kaj za nas JE in kaj za nas NI. Ker smo tudi bolj intuitivne po naravi. Ker hitro začutimo, s kom bi se rade zapetle v intimo in s kom se ne bi. (Prvi vtis je ponavadi najbolj merodajen.) Ker smo tudi pogumnejše v izrekanju svojih misli in čustev. Pravim v večini. To ne velja za vse ženske, da ne bo nesporazuma.

  Osebno mislim, da moški, ki dolgo let menca v življenju v odnosu do ženske, ali pa kar naprej pestuje svojo osamljenost v stilu “bogi-bogi” nihče me ne mara … da je morda gay, pa tega sam sebi še ni priznal. Se ne upa soočiti s tem. Pa ni nič narobe, če je gay. Ljubezen je ljubezen. Vsakdo hrepeni po njej, vsakdo je upravičen do nje. Bolj narobe je, če se ji zaradi nekih predsodkov (kaj bodo rekli staši, kakšen bo odziv družbe…ipd) nekdo odpoveduje. Ali pa nima poguma, da bi sebe dovolj spoznal.

  To je moje mnenje. Lp

 2. sličica Zvita T.v.

  Po moje je odvisno tudi od karakterja. Sm že slišala NE od moškega. Ampak je pa res, da če dobro premislim samo od enega. Sledila je še razlaga zakaj tako, razlogi in moje mnenje. Dost zrel moški za svoja leta, ki mi je dal misliti, in sem se od njega tudi veliko naučila. Ampak ne toliko, da bi z lahkoto rekla ne. Včasih se je težko upreti, čeprav ne-jaš delaš čisto nasprotno.. No, velikokrat pa brez kakršnih koli pomislekov zavrnem. Ne pa pika.
  Čeprav meni to ne gre lahko iz ust, sploh kakšna zavrnitev..

 3. sličica betka

  Za vsakim “NE” verjetno tiči en razlog. Ženske doživljamo spolnost bolj na čustveni podlagi za razliko od moških (govorim po večini primerov). Moškega prevzamejo hormoni ob pogledu na mikavno žensko in ga silijo naravnost k spolnemu aktu, žensko pa ob pogledu na privlačnega moškega bolj zanima on kot osebnost. Njegov značaj, karakter… In preden se ženska spusti z njim v spolnost, se ponavadi želi prepričat, če ji je značajsko všeč. Če govorim iz sebe: kadar sem se z nekom najprej ujela na intelektualnem nivoju, potem me je že prevzel do tolikšne mere, da sem si ga želela spoznavat še naprej. Tudi na čustvenem področju, seveda. Od moškega nisem nikoli slišala “NE”, razen pri enemu, s katerim sva se sicer odlično ujemala v mnogih pogledih, a se je izkazalo, da je homoseksualec, kar mi je priznal kasneje … Je “takrat” še sam pri sebi bil bitke in ni bil čisto prepričan pri čem je. Ne razumem pa zakaj naj bi moški ne rekel “NE” ženski. Če mu ni – mu pač ni, naj to pove na glas! Fajn pa je, če ženski pojasni svoj razlog. Da se ne bi obremenjevala z nepotrebnimi samoobtoževalnimi ali krivdnimi pomisleki. Enako velja za ženski “NE” do moškega. Fair-play!

 4. sličica Tadej

  ko si že opisala to čustveno podlago pri ženskah, se moški velikokrat počutimo čudno, ko moramo ženki rečt ne oz. ravno to zaradi te čustvene podlage, ker se bojimo, da bi jo užalli oz. ji poškodovali to čustvo. in še tudi ko že enkrat zavrneš žensko in ji navedeš razloge, bo ona še zmeraj razmišljala o tistem razlogu (karkoli pač je bil) in jo bo potrlo, ker ni mogla spremenit tega …

 5. sličica betka

  @: Fair-play se mi zdi še najboljša varianta. Pošteno in iskreno. Seveda, da se nobena zavrnitev ne zgodi brez vsaj rahle potrtosti. Ne pri ženskah, ne pri moških. A posledično, bi bilo razočaranje še večje. Bolj kot se namreč dva zapletata v neko zvezo, ki nima prihondosti, bolj bo eden od njiju na koncu potrt. Če pa ženska, kot navajaš v zgornem komentaju, ni sposobna prenest zavrnitve, to kaže na njeno osebnostno nedozorelost.

 6. sličica vlatka

  Ne je ne in pika. Če rečem ne, je ne.

  Nekatere pa rečejo ne, ker si želijo še ;) in potem je v glavah fantov zbrka, ker ne vedo, kateri ne je pravi.

 7. sličica Tadej

  hvala da si razložila to nerazjasnjeno smer!

 8. sličica vlatka

  tadej,

  na moških pa je, da to razvozlajo…Saj vidiš sproti. In po obnašanju ;)

 9. sličica snow

  se strinjam z Vlatko,……pri meni je tudi tako,če rečem ne je ne in me nič na svetu ne prepriča drugače,in tako je tudi obratno,ko mi kdo reče ne je zame ne in se nič ne obremenjujem s tem;zakaj je rekel ne?

 10. sličica Tadej

  krasno! večina folka ni zadovoljna z enostavnim odgovorom, oz. odgovor brez razlage dandanes skorajda ne obstaja. pustmo zdaj izgovore in naivne ljudi …

 11. sličica eva

  Tadej! Slučajno sem zašla na Dajanin blog in prebrala post z naslovom “ali ste prepričani, da doživljate orgazem?” Po odzivih nekaterih komentatork, presenečeno ugotavljam, da res obstaja kar nekaj žensk, ki jim ne znese orgazmirati. Žal. Pa mi je prišlo na misel, da moški ravno iz tega razloga večkrat (kot obratno) od žensk doživite zavrnitev. Ker, če spolnost ne nudi tistega nebeškega užitka, potem te nesrečnice nekako lažje razumem zakaj jim ni toliko do nje ali jo celo označjejo za “mukotrpno.” Sem pa presenečena tudi nad nekimi podatki, ki to dejstvo potrjujejo … malo sem poguglala na temo orgazem … Smola, res! In škoda! Sicer pa menim, da lahko prav vsaka posameznica stori kaj v to smer. Kajti vse se začne v glavi! In vaja dela mojstra! :)

 12. sličica dolores

  Res je. Na žalost. In ti podatki so res presenetljivi. Po nekaterih raziskavah naj bi bilo žensk, ki jih daje »anorgazmija« kar 10 – 15 %. Vsled temu potem tudi ne uživajo med samim spolnim odnosom. Ker si jih enostavno povedano sploh ne želijo. Sicer je pa, po teh raziskavah sodeč, vse odvisno od energije (in tudi dednega faktorja?) Ženske, ki premoremo dovolj energije, si lahko privoščimo ne le orgazem, ampak tudi neomejeno prehajanje skozi več orgazemskih stopenj. Na drugi strani pa žensko telo, ki komaj zbere energijo za preživetje, s to energijo varčuje. Brez energetskega ravnovesja, si telo žal ne more privoščiti orgazma, pravijo raziskave. Ampak ja, se strinjam zapisanim v zgoraj zapisanem komentarju, vaja dela mojstra. Tam kjer je želja, je vedno tudi pot. In tam kjer je pot lahko srečamo tudi željo. In tam kjer je ljubezen med dvema, tam je močna energija!!!

 13. sličica vlatka

  snow,

  eko, pa si dopolnila, kar je ’sfalilo? :)

 14. sličica kitsune

  Pa naj še kdo potem reče, da ženske kompliciramo :neutral: . Na vprašanje se da odgovoriti samo z da ali ne; ne vem, mogoče in drugo ni odgovor, temveč zavajanje in olepševanje zadeve… Če ti recimo nekdo reče, da nisi primer za njega zato ker imaš motečo lastnost, je to njegovo subjektivno mnenje in ne pomeni minus pri kaki drugi osebi.

 15. sličica kitsune

  Pa še to sem pozabila vprašat a Tadej ni več Samski :lol: ?

 16. sličica Tadej

  eva, dolores, hvala! še en odličen razlog oz. dopolnitev!

  kitsune, Tadej ne bo več dolgo samski ;)

 17. sličica sedna

  Ja, zdaj imaš ime, zdaj ne boš več rekel ne. :)
  Mej se, malo sem prišla počekirat. Luštne sogovornice imaš, ni kaj.

 18. sličica Tadej

  sedna, točno tako! in hvala :)

 19. sličica olga

  Ne poznam niti enega človeškega bitja (še najmanj žensko), ki bi bil/a iskreno zadovoljen/a samo s kratkim NE. To je čista utopija ali zgolj teorija. Če nekomu rečeš “ne” je fer, da mu vsaj s kratkim stavkom obrazložiš tudi zakaj “ne”.
  Ne me basat, da NE zadostuje in da je s takim ogovorom zavrnjeni/a pomirjen/a. Ima pa seveda vsakdo možnost, da se izogne pojasnjevanju. To je tipično za strahopetce. Krivdo pa slabiči itak vedno radi prevalijo na /v tem primeru/ zavrnjenca, ki kao kompicira, hoče slišat odgovor, ne razume …
  Seveda ne razume, če je odgovor le kratek “NE”. Je pa tudi res, da nekdo, ki si mu sicer poskušal ta NE pojasniti, NOČE razumeti. A to je potem že povsem druga zgodba, ki kaže na zrelostno motnjo zavrnjenca/ke.
  Toje moje mnenje. :) lp

 20. sličica Tadej

  tudi to je res olga. prej se mi zdi da bi moral biti NE pojasnjen. to “firbčnost”, če bi lahko temu tako rekel, imamo ljudje v sebi.

 21. sličica kitsune

  Debata je dosti abstraktne narave, saj konkretnega vprašanja ni. Če podam primere: v kakšnem baru, če ženska moškemu ne želi dati svoje telefonske številke, a mu mora potem pojesnevati, da je presuh oz predebel, ni zanimiv, ni nič posebnega; zdi se mi nesmiselno zakompleksati neznanca lahko pa uporabiš laž, da imaš že partnerja (nekateri te silijo v laž). Če ti partner reče, da nisi the one, sprejmeš odločitev in nadaljuješ svojo pot brez njega. Zakaj? Tako on čuti in mu mogoče notranji glas tako pravi. Pojasnevanje potrebuje tisti, ki ne sprejme zavrnitve. Vsak v notranjosti ve, kaj je razlog za konec zveze, eni si mogoče zatiskajo oči…

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !