cLOVErfield muvi

pozor! spoiler alert! tisti, ki se še nameravate odpravit gledat ta film, ne berite dalje. objava vsebuje tu pa tam kakšne povzetke iz filma.

danes sem si šel ogledat ta muvi, ker so ga vsi tako hvalli. firbec me je že matral, kar nekaj časa. po pravici povedano nekje pol leta, odkar sem prvič videl izseke iz muvija. tako sem bil malce skeptičen glede vsega tega cirkus, ki ga delajo okoli filma. j. j. abramsovih fint sem se lahko nagledal v lostu, ampak skupno vsem njegovim produktom pa je to, da vse kar prikaže na platnu, prikaže zelo skrivnostno. no v filmu se firbec iz minute v minuto povečuje, saj vsakega slehernega gledalca prepriča v to, da hoče videt kako pošast zgleda. nato ga lepo vodi skozi cel film in scenarij le postopoma prikazuje pošast. enkrat v takšnih, drugič v bolj čudnih okoliščinah. vsem pa je skupno to, da pokaže le del trupa pošasti ali njegove okončine v akciji. na koncu pa prikaže tudi celo pošast.

muvi je naravnost srhljiv. oko celotnega filma je namreč kamera, ki jo nekdo prenaša s sabo, kar posledično pripravi gledalca do tega, da že skorajda misli, da se nahaja tam. zgodba je precej dobra, ljubezensko, strahovno nabita, cel čas. temelji na tipičnih človeških problemih, kar utopi misel popolnoma, s tem pa tudi poveča zaznavo vseh ostalih občutkov (strah ipd.). tako cel muvi misliš, da si eden od igralcev in da se prokleto resnični prizori dogajajo tebi.

pohvalil bi rad cel muvi v celoti, saj kaj tako dobrega že lep čas nisem gledal. najbolj všeč pa mi je bila pošast. netipična glava, roke in noge. vsaka čast kreatorjem!

p.s. eden od razlogov, zakaj se je pretrgalo pet komunikacijskih kablov pod morjem na vzhodu, je ravno cloverfield pošast :lol:
p.p.s. js pravim da so bili alieni :lol:

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica saily

  aha… torej ni godzilla :D nisem še gledala ampak me vseeno zanima pa niti ni tak spojler :) men je fajn saj mal zvedet, ker me včas to prepriča pol v ogled filma, včas pa ravno to odvrne, hvala bogu :)

 2. sličica Samski

  mah, pošast ko pošast, verjetno so bili tisto kritiki, ki so napisali da gre za godzilo, ampak to je zgolj prispodoba.

 3. sličica Čivka

  Kar sem prebrala… mislim,da si ga ne bom pogledala ker mi ta žaner nikakor ne sede ;)

 4. sličica Tadej

  ni grozljivka, je pa zagotovo srhljiv in strah vzbujajoč film.

 5. sličica Goran

  Ke dobra dobra dobra roba

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !