ljudje pozablja(j/m)o

dobro se spomnim srednješolskih let. bil sem namreč v srednji šoli za elektrotehniko in računalništvo. to so bila leta 2000 do 2004, in kot veste je takrat cd doživljal novo obliko, bolje rečeno je cd takrat doraščal svojo uporabnost, v veljavo pa je prihajal dvd.

in kaj imajo zdaj cdji veze s pozabljivostjo. hja, rekel bom da sem bil eden tistih v šoli, ki je imel dostop do najrazličnejših podatkov. in tako se je nemalokrat zgodilo, da sem v večini primerov snemal cdje sošolcem; takrat se je namreč bittorrent omrežje komaj razvijalo, poznal pa ga je malokdo, ftpji pa niso bili dostopni vsem. vse je bilo vredu in prav, dokler sem snemal cdje njim. zakompliciralo pa se je malenkost pri vračanju praznih ali sposojenih cdjev od mene. imam dovolj dober spomin, da si lahko zapomnim komu sem kaj posodil ali kdo mi je bil kaj dolžan. ampak še tako dober spomin odpove pri večji količini podatkov. tako cdje, ki sem jih pozabil, da sem jih posodil, nikoli več nisem videl, ali pa se včasih prav začudil, ko mi je kdo vrnil kaj prastarega … ljudje pozabljamo.

danes sem bil deležen še enega takšnega primera. sedim za mizo, jem večerjo na kar ata potarna da ga “ona” ni poklicala. ona je seveda mišljeno kot uslužbenka na ljubljanski banki, šlo pa se je za izpiske, ki bi jih potreboval zame. scenarij lepo teče, ata se sekira, zakaj neki ga ni poklicala, čeprav je rekla da ga bo. mati in jaz ga miriva, češ da, če se ji je že mudilo in mu je rekla da bo takoj poklicala nazaj, saj sta bila na zvezi kratek čas, je pozabila. in v tem primeru sem prepričan, da je bilo tako. jutri se bo vse lepo uredilo, ker bo šel osebno tja. ljudje pozabljajo.

pa vi, ste pozabili že kaj pomembnega?

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica Dajana

  Seveda. Sem pa posodila veliko knjig, ki mi jih ljudje niso vrnili. :evil: Posebej pazim, da ne dajem obljub, ki jih potem ne morem izpolniti ali pa nanje pozabim…

 2. sličica smukc

  zamudil na letalo v londonu, skupaj z še eno punco, kot v filmu :D

 3. sličica saily

  hehe tipično… poznam to.. kolko stvari sm posodila pa nikol dobila nazaj… dons pa teh ljudi nikjer več ni, da bi lahk rekla, ej daj prosim vrni mi…

  no ja… jaz na žalost nimam nič tujega :) razen enga podstavka za kozarec iz ene gostilne :)

 4. sličica M&M

  tudi meni se niso vrnile knjige. najbolj mi je žal za tistimi, ki so imele napisano kakšno posvetilo.
  da bi pa kaj pomenbnega pozabila?hmmm, ne spomim se.

 5. sličica čivka

  Te navade, da če sem si kaj izposodila, da ne bi vrnila, pa hvala bogu nimam. Sem pa odkrila en skrit recept, kako lahko nek izposojen predmet uročiš, da se bo vseeno vrnil k tebi… Tistemu, ki kaj posojaš samo poveš, da je na temu, kar pač posojaš, z nevidnimi črkami zapisano, VRNI SE :P Poizkusi, boš videl, da deluje. A tudi ti ne boš nikoli več na kaj pozabil, če si boš izposodil ;)

 6. sličica Samski

  O, dober nasvet, lepa hvala :)

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !