Prijateljstvo

Ali je kaj lepšega od iskrenega prijateljstva, in kot bi moj bratranec rekel, pravega prijateljstva? Ampak kaj je tisto pravo prijateljstvo?

Imel sem mnogo prijateljev, še jih imam. Flegmatiki, važiči, fanatiki, bogataši, mamini sinčki, sfrustrirane najstnice; prijateljev, kolikor hočeš. A kaj jih loči od pravega prijatelja. Od človeka, ki ti je zanj zares mar, ki veš da mu lahko zaupaš, ki mu lahko poveš in razkriješ raznorazne probleme, težave in hibe, pa se ti ne bo smejal.

Naj vam povem kaj je zame pravi prijatelj. Je človek, s katerim se lahko pogovarjaš o dobrem in slabem, je človek, ki te razume in te ceni takšen kakršen si, za razliko od prijateljev, ki te imajo kaj kmalu za tekmeca. Je oseba, ki čuti s tabo in deli s tabo čustva in bolečino. Je oseba, ki ve kdaj misliš resno, ko se zajebavaš, in kdaj misliš v hecu, ko se pogovarjaš resno. Je oseba, ki te kar tako pokliče po telefonu pozno ponoči. Je oseba, ki gre s tabo stavit, in so dobiček čokoladne banane. Je oseba, ki ne gleda na bencin, denar in pot, kadar gre za najine skupne cilje. Je openmind oseba, ki je vselej pripravljena poslušati tvoje želje/mnenja, in ti podati svoja iskrena mišljenja. Je oseba, ki ve da potrebuješ ljubezen.

In je oseba z najčudovitejšo dušo na svetu. Hvala vam, ker nekateri izmed vas takšni obstajate!

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica oktavija

  … te kr enga večera povabi na dnevnik in v paket primakne vročo juhico z akustično spremljavo :)

 2. sličica vlatka

  samski,

  predvsem to, da te ne jemljejo za tekmeca. In te razumejo v vseh situacijah in je kot bi to sami doživljali.

 3. sličica M&M

  “Pravo prijateljstvo je eno najtežje dosegljivih čustev; morda celo teže dosegljivo kot ljubezen.”

  Ne bi mi pršla ta misel na um, če me ne bi “zbodel” tvoj stavek: je oseba, ki ve da potrebuješ ljubezen. Ima veliko globji pomen in težo, kot je videt na prvi pogled…

 4. sličica deklina

  Zato je treba ločit med prijatelji in kolegi ;) vsaj kar se mene tiče…mam med vsemi kolegi/kolegicami ene 3 prave prijatelje/prijateljice :)

 5. sličica Samski

  M&M, deklina, hvala za dopolnitev, se popolnoma strinjam. Med vsemi kolegi je samo nekaj pravih prijateljev.

 6. sličica saily

  :) lepo si napisal, tako kot je res… :) samo 2 taka prijatelja mam, pa je dovolj :)

 7. sličica snow

  pravi prijatelj je-tolažba v žalosti,počitek ob utrujenosti in upanje v obupu

 8. sličica pantera

  Jaz bi pa še dodala na tvojo objavo, da je prijatelj tisti, ki se smeji s tabo. Pri meni obstajata samo 2.

 9. sličica Samski

  pantera, hvala za dodatek, vsekakor se še najdejo kakšne lastnosti ;) js imam zaenkrat samo 3.

 10. sličica M&M

  jaz pa samo eno in edino. prijateljico.

 11. sličica karena

  Točno tako. Se podpišem pod to kar si napisal.

 12. sličica pravi prijatelj

  vse kar je napisano tam zgoraj velja ,to res velja.Ampak vedite da vam ne bo ta prijatelj postal bilo kdo, mislim da morate postati tudi vi isti prijatelji kot si ga želite.=)

  :by Denis

 13. sličica Tadej

  pravi prijatelj, to se predobro zavedam ;)

 14. sličica fairy-princess

  veš kaj jaz mam ful dost kolegov pa niso tak naduti kot tvoji!! tak da se prej preden kaj napišeš raje vprašaj če to sploh so kolegi!!!!!!!pa še tak jih opisuješ!! samo tisto o pravem prijatelju pa si dobro napisal!! samo jaz mam naj naj naj najboljšo prijateljico pa me ne pokliče ponoči kuj tak!!! aja jaz sem mela enkrat neko fil dobro prijateljico. bli sma v bistvu najboljši prijateljici, res res res najboljši. ampak čez nekaj časa sma vseeno postali sovražnici, saj mi je ona nardila res nekaj groznega. zdaj se pa vprašaj če so pravi prijatelji res pravi prijatelji??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  drugač pa kot sem že prej napisala si tisto dobro napisal!!

 15. sličica nixa-

  ja ampka res! dobr si napisou! pa še neki bi dodala…pravega prijatelja spoznaš v nesreči..:)

 16. sličica Tadej

  fairy-princess, poznam to :) tukaj moraš znat ločit med pravim prijateljem in prijateljem. lahko pa takoj potegneš črto med njimi, vsaj jaz sem lahko. pravi prijatelji so tisti, ki imajo podobne interese in podobne motivacije kot ti. to so največkrat tisti, ki jih na novo spoznaš nekje v srednji šoli, ali pa kasneje. nikakor tisti, s katerimi si prijatelj od malega … vsaj pri meni je tako bilo …

  nixa- se strinjam, takrat prijateljstvo zraste iz istih občutkov :)

 17. sličica navihanec

  Prijateljstvo je lepo opisal Rimski filozof CICERO,ampak takega prijateljstva pa žel danes ni več,če je je zelo,zelo redko.Zato bi bilo da si preberete njegovo delo o prijateljstvu!

 18. sličica Tadej

  hvala, bom preveril ;)

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !