Kaj je pravi party?

Da vam malce razložim kaj je zame ultimativni party. Je party z ogromno ljudmi, je party z ogromno norega vzdušja in je party seveda, če je prava glasba. No zame je pravi party, na spodnjem videu:

YouTube slika preogleda

Posnel ga je moj dober frend na lanskem Qlimaxu. Jaz skačem malce bolj spredaj … in ja precej pribija v dvorani (>140BPM, it’s like my heart beat :P , joke). Med 25000 glavo množico, z lahkoto ob taki muzki padeš v ekstazo. Efekti? Pha, poglejte video, vsega vam pa res ne bom pravo …

Vsega tega pa ne bi bilo, če ne bi za organizacijo (prevoza jasno da, party je namreč na Nizozemskem) poskrbela spletna stran Gremonaparty.com, ki pa je tudi mimogrede prva taka slovenska organizacija za večje evropske?, ne, bom rekel kar svetovne evente elektronske glasbe! Vsaka jim čast. Pišejo pa tudi blog.

Pa da vas slišim; katere elektronske glasbene zvrsti se vrtijo na Qlimaxu. Zelo bom kritičen do odgovorov!

 • Facebook
 • Twitter
 • Ping
 • Google Gmail
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Share/Bookmark
 1. sličica Ana

  kera energija….masa naredi svoje…čista extaza. pustimo zvrst, ki marsikomu ne diši…recimo, da bi se jaz komot znašla tud tule heh
  orgazmično. prav zares.
  sicer obstajajo še druge vrste dobrih parytjev, ampak ja….množica ljudi, ki stremi samo k enemu poštenemu cilju: plesu in sprostitvi je 1A.

  i miss them too.

  nisem stručko za tovrstno muziko, lahko pa da kak komentar Človek: http://clovek.blog.siol.net ki je v houseu in drugih tapkanjih mali boss hehe
  Me je prav on navdušil nad kvaliteto v tej zvrsti.

 2. sličica Samski

  Hvala, sem ga videl na bložiču da je štimal muzko ;)

 3. sličica saily

  o boh… men bi se strgalo :D po 2 minutah bi dvorano zapustila in šla v sosednji šotor poslušat henčke :D

 4. sličica snow

  hmmmmmmm,………..zanimivo,…..se čuti energija,le jaz nisem za take štose

 5. sličica Samski

  saily, hehe :) tako je to :) zdj si predstavljaj kwa je men delal :D

  snow, ne epoznam glasbene zvrsti, ki bi bila bolj nabita z energijo ;) no vsaj do zdaj nisem spoznal, če je me lepo prosim predstavi :)

 6. sličica Zvita T.v.

  Ka to ruka ej :D Jst bi znorela.. sj ql, bi zdržala mogoč kšne pol ure.. sam adijo, res sm bolj za Henčke kot pa tole :roll:

 7. sličica Samski

  You meet like 75000 basskickov v 10h urah :D

 8. sličica Samski

  Naj namignem, če izklopite matematično sklepanje vam piše na začetku videa :P ena od zvrsti oz. večino časa se to vrti …

 9. sličica M&M

  če mam dobro v spominu…2.februarja te lahko vidimo na delu? al kako že :)

 10. sličica Samski

  M&M, opa :D nekdo je neki zvohal :D

 11. sličica mic

  qlimax 2008 … umrem ce ne grem!!!

 12. sličica Samski

  Ja dej člouk, nweš kaj zamujaš :)

 13. sličica Samski

  aja saily, ne moreš ven >:-)) ko si enkrat noter, si prepuščena na milost in nemilost :D

 14. sličica M&M

  samski, nč nism zvohala, samo spomin imam fotografski….sam si Mitju razlagal :) požabu?

 15. sličica deklina

  Lih to je grozn pr takih partyjih, vsaj zame…ko si enkrat not ne moreš več vn, js pa najbolj na svetu ne maram gužve :D

 16. sličica Samski

  M&M, sevedaa :D OK, zdj vem :)

  deklina, well, vsakomur svoje bi rekel v tem primeru ane ;) verjemi ni dost slovencev, ki bi šli na tak party ;)

 17. sličica cyco

  Po več kot desetih letih party kariere, se še najbolj zadovoljim v klubski intimi, kjer imam na oku večino soplesalk in soplesalcev.
  Bil že na veliko masovkah, sam mi nikol niso potegnile…

 18. sličica Samski

  cyco, potem pa še nisi našel ustrezne glasbe zase ;)

 19. sličica vlatka

  samski,

  samo, da sem prebrala o plesu in muziki, se že spominjam časov, ko sem noro plesala :)

 20. sličica Samski

  Hehe, to je meni dandans edina ljubezen :) sploh pa če je prava muzka :)

 21. sličica anka

  Ja, noro vzdušje, dobra scena, samo muzka pa totalna dance štanca. ;)
  O.K., saj je masovka, to štekam, sam poznam veliko elektronske glasbe (imamo doma celga boga vse od začetka elektronike in vse do današnjih dni), ki še bolj zažiga. Človk, kje si, ker meni se ne da o tem pisat.
  Meni itak bolj sede klubska scena, čeprav takega partija se nebi branila zaradi energije, samo muzka me pa ni prepričala. :D

 22. sličica Samski

  anka, valda da je. ampak prvič, pri meni ne boš našla techno scene (minimal, hard techno, schranz), delno mogoče progresivo.

  no bistvo, da sem pristal pri takšni muzki, je bila zmeraj energija, ki jo sprošča muzka sama. ker nisem nikoli bil za droge, sem zmeraj iskal to ultimativno muzko, ki te brez drog spravi do ekstaze. in ja, povem ti, našel sem jo. čeprav je to najbolj hard muzka na svetu! začel sem s tranceom, tu pa tam so bili komadi, ki so mi bili všeč, vendar sem iskal naprej. všeč mi je bil bass (kick), in všeč mi je bila melodija. tako sem pristal pri hard in stylu :) kjer mi je všeč skoraj večina komadov, ki izidejo ;)

 23. sličica anka

  Jaz techna drugače sploh ne poslušam in tudi nikoli ga nisem. Trance še gre, odvisno spet kakšen je, progresiva pa mora biti tudi fest dobra, da me potegne.
  Ampak pri tej glasbi (tudi tvojih zvrsteh) mora biti vedno masiva, da je O.K., ker če bi bilo na takem partiju samo 400 ljudi, potem verjetno nebi bilo več tako dobro. Odvisno od okoliščin, vendar manj verjetno. Za tak party moraš zadnje čase res vsaj do Nemčije skočit, ker pri nas so redki, v bistvu takšnih partijev sploh nimamo.
  Bolj se mi dopade klubska varianta in house glasba (dobesedno glasba za druženje). Problem pa je v tem, da v bistvu tudi ni več dobrih house partijev (vsaj v SLO), ker ob internetni poplavi izbire glasbe, klukci več ne vedo kaj je dobra muzka (dobre je cel kup, samo najti jo je treba, se popravljam, imeti ušesa za to) in zato, kamorkoli pridem, poslušam zanič musko in zato mi je party zanič. In zadnje čase sem zelo, zelo žalostna, ker ne vem več, kam naj grem žurat, da bo fino :-( A moram res v Rimini, al kaj :twisted: Enostavno povedano, hočem nekaj več, hočem kvaliteto in presenečenje. Vendar tega ni. :-(
  To zdaj velja samo za elektronsko sceno, da ne bo pomote, ker je še cel kup druge dobre muske in dobrih dogodkov ;)
  Itak je pa to samo moje mnenje, ki v bistvu sploh ni pomembno, tudi za mene ne več, ker sem našla še ogromno drugih stvari, v katerih zelo uživam. :D
  Izjava z drogam mi je pa malo lovska. Že čokolada je lahko droga tako, da smo itak vsi zadrogiran. Vsak po svoje. Eni legalno, drugi nelegalno… :mrgreen:
  Ma, spet sem napisala cel roman :mrgreen:

 24. sličica Samski

  anka, nič zato, ti sam piš … lastne komentarje bom pa že bral :P

  drugače pa imaš prav. za takšno muzko je potrebna masovka, ampak od teh par partyjev, ki smo jih imeli v Sloveniji, se da tud nazabavat. Res, da najprej nismo pričakovali nekakšnega ogromnega odziva, ampak, ko smo večkrat zapored izvedli, najeli eno ne tako malo diskoteko, se je na koncu napolnila in zadeva je izpadla čist ql :) od sedaj naprej imamo zmeraj polne partyje, sploh pa v prekmurju … ;)

 25. sličica anka

  Uff, pol se pa baje v Prekmurju več dogaja, kot pa po celi Gorenjski.
  Kaj pa delate to za ene partije?

 26. sličica anka

  Vidim, da se dogaja pri vas. Po temu sodeč, niste tako švoh. :mrgreen:
  Sama pa te muzke ne poslušam ;) brez zamere :mrgreen:

 27. sličica Samski

  Pha, kakšna zamera neki :P :) nismo švoh ne :)

 28. sličica Huda

  Neki neumesnega..

  Ta glasba mi je ušeč, nekateri potrebujejo drogo za jo uživat drugi spet ne. no js sm med temi drugimi. Usak ima pač svoj način, in ker način z drogami je najbolj razširjen glih pri tej smeri muzike se večini folka zameri, in to je seveda žalostno če kritizirajo nekaj ( hardcore in to ) samo zaradi p osameznikov kateri se drogirajo.

  dokler nisem postala polnoletna nisem smela hodit na partye,.. razen če sm spizdla :P . uglavnem, razlog temu je bila seveda SPET droga,.. jebeš starši so taki pa še te ”napumpajo” vseh možnih stvari proti temu.

  Sej ne da imam kaj proti ”drogojemlacem”, to sploh ne saj uničujejo sebe in ne mene … tak da naj uživajo, dokler bojo lahko.

 29. sličica Tadej

  Se strinjam, mislim da smo slovenci en tak narod, da že po defaultu mormo neki spit da se znamo zabavat …

  Men da ponavadi muzka tisto pravo ekstazo, aja sj tud poslušat muzke ne znamo … :roll:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !