Citati

Objave, ki jih bom pisal pod kategorijo citati ne bodo standardne objave. Sem nameravam zapisovat razne citate, ki sem jih odkril na internetu, prebral v knjigah, slišal od prijateljev, in mi pomenijo dosti oz. mi dajo tisti mali delček misli, ki kasneje rodi razmišljanje.

Blog vidim tudi kot dobro sredstvo za shranjevanje takšnih spominkov. Ne zanima me ali boste citate kopirali in objavljali drugje. Konc koncev so tu in če so vam všeč, si jih shranite.

 • “Obupa ali norosti?” je rekel Gandalf. “Za obup ne gre, kajti obup je le za tiste, ki vidijo konec zunaj vsakršnega dvoma. Mi pa ne. Modrost je, da priznaš, kar je nujno, potem ko si pretehtal vse druge poti, pa čeprav se utegne tistim, ki se oklepajo lažnih upov, zdeti kot norost.”
 • “Malo pomembno je, kdo je sovražnik, če se ne moremo ubraniti niti njegovega napada,” je rekel Gandalf.

J. R. R. Tolkien: GOSPODAR PRSTANOV Bratovščina prstana, Gandalf Sivi, str. 363, 389

 1. sličica saily

  meni je najljubši od gandalfa tale: You shall not pass!!! ko se zadere tam na mostu… ne vem zakaj, ampak že od nekdaj sem ga imela za pozdrav na telefonu :D

 2. sličica Samski

  U ja sem že mimo, se spomnim. Ampak js pobiram ven take življenske :) čeprav ta You shall not pass! zveni s konkretno močjo.

 3. sličica vlatka

  Drugi citat je kar zanimiv :)

 4. sličica Samski

  Hvala vlatka, meni tudi ;)

 5. sličica ana od srca

  Citati! Ja, lahko veliko pomenijo! Pravo modrost! Odkritje, ki se nam razodene, ko tisto spoznamo.
  Vse dobro! :-)

  P.S.: Jaz sem prav danes nekaj takih svetlih misli prepisala v bolnišnici! Če te zanimajo, poglej pri meni, meni so zelo všeč! Samo so bolj enostavne od tvojih!

 6. sličica Lorisx

  A ben ,.. pa res.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !